Breaking news: NUwerk is live!

We hoeven niet langer te slapen; want NUwerk is eindelijk live:

Homepage NUlive

Later meer!

Geef een antwoord

31 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Ruben: dank voor de tip, ik heb het doorgegeven. Het was getest toen het live ging, maar blijkbaar een over enthousiaste IT’er die toch iets heeft aangepast en dat niet meer heeft getest. Gelukkig ben ik niet verantwoordelijk voor alle sites van al mijn klanten ūüėČ

 • Henk Ritmeester
  says:

  @ Bas; met 145 vacatures is Eifel wel degelijk een detacheerder / W&S bureau. Ze zitten op √©√©n lijn met een bedrijven als DPA,¬† DNC, Control Finance en daarmee met alle detacheerders…die vaak ook weer uitzend- of W&S-bureau zijn. En let wel, detacheerders krijgen naast verzoeken om projecten wel degelijk veel verzoeken voor W&S; die ze niet laten schieten want het is 100% marge…!

  Groet!
  Henk Ritmeester
  LinkedIn groep voor HR ge√Įnteresseerden; http://www.linkedin.com/e/gis/127785/2B258D35FA86

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Niek: daar heb je gelijk in.
  @Berend: no problem, ik was het 100% met je eens, maar in tekst zonder intonatie soms wat lastig over te brengen.

  Heb net zelf de site helemaal doorgespit en stuk voor Marketingfacts geschreven. Kritiek is niet mals, want er zitten me nog een partij bugs in!

 • Niek
  says:

  @Bas
  Maar daarmee is toch niet verklaard waarom die fake/verouderde vacatures niet (automatisch) doorgeplaatst  worden op Nuwerk?

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Niek: eigen websites lopen best vaak achter helaas en zetten makkelijker ‘fake’ vacatures op hun eigen site dan elders. Dat kost doorgaans namelijk geld en op de eigen site: tja, we zoeken bijna altijd wel een YYY

  @Berend: ik vind het ook niet netjes, het was geen aanval. Ik vind het gewoon slecht.

  overigens zijn lang niet alle klanten Connexsys klanten. Fortis volgens mij in ieder geval niet. Maar eeeh, heeft iemand al de solliciteer knop onder veel vacatures getest? Ik wel, dramatisch…

 • Niek
  says:

  @Bas
  Ik heb 6 werkgevers-websites de vacatures geteld en geen enkele synchroniseert automatisch met nuwerk. Het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat al deze werkgevers hun vacatures faken of achterlopen met het bijwerken van hun eigen website.

  @Patrick
  Als de aangeboden vacatures alleen  van Connexys klanten zijn dan snap ik er helemaa niets meer van. Je zou dan inderdaad een directe koppeling met de vacaturedatabase van de werkgevers verwachten. Maar gezien de grote verschillen in aantallen acht ik dit uitgesloten.

  Solliciteer maar eens via nuwerk en je snapt ook meteen het businessmodel van Connexys.
  Je sollicitatie gaat rechtstreeks hun ATS in.  Je verlaat letterlijk de nuwerk website en je krijgt een prehistorisch invoerformulier (qua opmaak) voor je neus.
  De werkgevers zullen wel een beperkte subset aan functionaliteit van de Connexys ATS gratis krijgen en voor extra functionaliteit diep in de buidel mogen tasten. Mooie deal van Connesys maar qua design had het allemaal wel wat representatiever gemogen.

 • Patrick
  says:

  @niek: ik mag toch hopen dat, gezien het feit connexys de handel laat draaien op de site, er in connexys een optie zit om direct alles door te zetten ipv handmatig plaatsen.

  daarnaast ben ik idd benieuwd hoe ik als kandidaat wordt benaderd. een arbeidsbemiddelaar mag niet plaatsen (volgens de mediakit) maar gaat vervolgens wel met mijn CV aan de slag!?!?!? En daarbij, wie zijn die geselecteerde bureau’s dan wel niet??

 • Berend Heijmans
  says:

  @Bas: Uiteraard heb ik die tekst gezien, maar het gaat me om het feit, dat je als CV-houder dus alleen benaderd kan worden door W&S-bureaus (welke? geen idee…), terwijl je naar de site gelokt wordt met uitsluitend een aanbod van directe werkgevers… Ik wil dan ook uitsluitend benaderd worden door directe werkgevers en als directe werkgever wil ik niet dat de CV’s gespamd worden door W&S, maar wil ik die CV’s kunnen benaderen!

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Ruben: ik ben niet bekend met het feit dat Eiffel je later in dienst laat treden van je opdrachtgever. Volgens mij is het echt niet hun doelstelling. Detachering wat Eiffel doet is echt niet zo heel anders van Ordina, Logica of Cap. Die outsourcing is namelijk maar heel marginale business voor hen t.o.v. het uurtje factuurtje schrijven en detacheren. En ook pas iets van de laatste jaren.

 • Niek
  says:

  Je zou verwachten dat een werkgever voor een vast bedrag ook alle openstaande vacatures plaatst. Maaar dit is geenzins het geval!

  Fortis 35 versus 244
  CapGemini 38 versus 73
  Prorail 24 versus 149
  etc.

  Of zijn deze werkgevers nog bezig om hun vacatures handmatig over te zetten ?

 • Jolande de Ruyter
  says:

  Ik had veel meer funktionaliteit (voor kandidaten) verwacht; dit is absoluut geen WEB 2.0. Geen interne mailboxen, geen statusoverzichten, geen historie, geen mogelijkheid om jezelf goed te verkopen. Zoekmogelijkheden niet bijzonder: je kunt niet zoeken op tags, vaardigheden, salaris. Google maps was ook leuk geweest denk ik. Maar ok, ik begrijp ’t : ’t is de bedoeling dat headhunters voor je zoeken; de¬†geplaatste vacatures dienen slechts als lokaas.¬†Omdat er weinig interactiefs in zit, is het maken ervan dus ook niet kostbaar. Een redelijke webbouwer kan dit in 2 weken bouwen.¬†

  Ik had een dergelijk simpele opzet niet verwacht van een bedrijf als Ilse Media.

 • Martijn Otker
  says:

  Tip, check ook wekelijks de privacyverklaring, het kan namelijk zijn dat deze spontaan wordt gewijzigd..
   
  “Wijzigen van de privacyverklaring
  ilse media houdt zich het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Elke aanpassing zal op deze pagina gepubliceerd worden. ilse media adviseert je dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er veranderingen zijn doorgevoerd.‚ÄĚ
   
  Ben benieuwd wanneer de eerste wijziging plaatsvindt.

 • Ruben @ Freep
  says:

  @Bas je hebt mij niet horen zeggen dat Eiffel geen bedrijf is.
  Het probleem is alleen dat ze aan detachering en interim management doen. Ofwel ze zetten je weg bij een opdrachtgever voor een project, als je daarna wilt blijven mag de werkgever je voor een x bedrag overnemen (wering en selectie). Niets mis mee, maar als Eiffel mag dan mag ook Yer-interim en waarom michael paige interim niet. LogicaCMG en consorten vind ik toch echt anders, die nemen heel it afdelingen over tijdens outsourcingstrajecten. Dat is geen zwangerschapverlofje.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Ruben: Eiffel is gewoon een bedrijf, net zoals LogicaCMG, Cap Gemini en Ordina dat zijn. Die werven voor zichzelf.

  Yacht is een twijfelgeval, die doet beide (voor derden en voor zichzelf werven). Don’t split hairs.

  @Berend: inderdaad, heel erg smerig.
  Zodra je jouw wensen kenbaar hebt gemaakt gaat een selecte groep werving- en selectiebureaus voor jou op zoek naar de ideale baan.

 • Berend Heijmans
  says:

  @Nienke: sterker nog: dat wisten ze maanden geleden al, die brochure stond toe al online! Ze kunnen gezien het hele Ilse-netwerk ongetwijfeld veel traffic genereren, maar als ze hun afgegeven aantallen niet halen, pompen ze gewoon waardeloze traffic er naartoe… Ben dus vooral benieuwd naar de kwaliteit van de traffic!

 • Berend Heijmans
  says:

  @Ruben: zeker nasty! Zo nasty, dat ze het ook maar niet in hun salesbrochure hebben vermeld, wordt dus blijkbaar “onder de toonbank” verkocht!!

 • Ruben @ Freep
  says:

  @Berend zo die is nasty. Ze gebruiken directe vacatures om cv’s te genereren en die vervolgens te verpatsen aan bureaus. Zou me niet verbazen als ze een deel van de omzet per plaatsing kregen.

 • Berend Heijmans
  says:

  En bovendien gaan ze je CV wel verpatsen aan W&S-bureaus!! Kijk maar bij dat Make Me Move…. Dat hadden ze van tevoren dus mooi niet vermeld!! En krijg ik als directe werkgever dan geen toegang tot die CV’s????

 • Ruben @ Freep
  says:

  dacht dat ze alleen directe werkgevers zouden doen, maar zie de jongens als Eiffel er ook gewoon bij staan. OK ze detacheren je en je bent dus technisch gezien bij ze in dienst, maar je mag je op maandag gewoon melden bij een bank om data in te kloppen ūüėČ