NUwerk: marketing vehikel voor Ilse Media en Connexys

The day after. De stofwolken rondom de introductie van NUwerk.nl zijn opgetrokken. En dus is het tijd om eens wat rustiger naar deze nieuwe site te kijken. Want we hebben hier met een merkwaardig nieuw fenomeen te maken.

NUwerk is namelijk een zeer bijzondere vernieuwing. En dat is overduidelijk niet op het gebied van functionaliteit. Het ligt in de wijze waarop de belangen van Ilse Media en Connexys bij elkaar zijn gebracht. En vervolgens aan de markt gepresenteerd.

Maar laten we eerst even kort kijken naar de samenstellende delen van NUwerk.nl

Een vacaturesite
Dit is het onderdeel waar NUwerk zich mee heeft geprofileerd voorafgaand aan de lancering. NUwerk heeft uitgebreid gekoketteerd met haar ‘liefde’ voor werkgevers:
NUwerk is de enige vacaturesite waar alléén werkgevers hun vacatures plaatsen en zich profileren op de arbeidsmarkt

En dat is waar; er staan in NUwerk uitsluitend vacatures van echte werkgevers. En daarmee is wel zo’n beetje alles over deze vacaturesite gezegd. Niets bijzonders.

Een CV database
Dit was een novum.

De CV database is ook verstopt onder de naam Make me move. En het is wel een heel bijzonder database. Want deze is uitsluitend toegankelijk voor een selecte groep werving- en selectiebureaus.

Kandidaten die zich inschrijven worden dus benaderd door intermediairs. Hoewel het voor kandidaten aan te raden is om nog even te wachten met inschrijven, gezien de risico’s.

Een marketing engine
Dit deel is nog minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. En de belangrijkste reden waarom Ilse Media in dit samenwerkingsverband zit.

En hiervoor moeten we even een rondje algemene leveringsvoorwaarden, KvK, Register College Bescherming Persoonsgegevens en Privacy statement van NUwerk.nl doen.

Algemene leveringsvoorwaarden en KvK
NUwerk.nl blijkt een samenwerkingsverband tussen Ilse Media en … Talent Management. Dus helemaal geen Connexys? Nou, het is maar hoe je het bekijkt. Want Talent Management kent twee bestuurders:

 • G. van Heijst B.V.
 • Van Goch Arbeidsmarktcommunicatie B.V.

En achter die twee BV’s zitten respectivelijk Gijs van Heijst en Jan van Goch; de twee bazen van Connexys.

Talent Management is een nieuw opgerichte BV met onder meer de volgende doelstelling: Het patenteren, ontwikkelen, verkopen, exploiteren, beheren en onderhouden van software op het gebied van “human resource”

En die samenwerking tussen Ilse Media en Talent Management kent onder meer de volgende uitwerking:

IlseMedia is verantwoordelijk voor de registratie van de persoongegevens van bezoekers van de Website en Talent Management zal het beheer en verwerking van de (persoons)gegevens behartigen.

Hmm… een vreemd verschil tussen de doelstelling van Talent Management en de omschrijving van de samenwerking…

Ilse Media heeft het verwerken van persoonsgegevens aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), onder nummer 1309302. Dus we gaan eerst eens kijken wat daar in staat.

Register College Bescherming Persoonsgegevens
De doelen van de verwerking zijn als volgt omschreven:

 1. Totstandkoming en uitvoering van een overeenkomst met de verantwoordelijke en de levering van diensten door de verantwoordelijke
 2. Marktonderzoek
 3. Optimalisering van de website
 4. Nieuwsbrieven
 5. Direct marketing door de verantwoordelijke, groepsmaatschappijen van de verantwoordelijke en samenwerkingspartners
 6. Financiële administratie en accountantscontrole

Voor de goede orde, de verantwoordelijke(n) zijn de verschillende BV’s die onder de Ilse Media Groep vallen (Ilse Media, CU2, Startpagina, Ilse Media Magazines, New Rulez Media).

En let vooral op doelen 2, 4 en 5.

Privacy verklaring NUwerk.nl
Een interessante tekst uit de privacy verklaring van NUwerk.nl is de volgende:

Het spreekt voor zich dat ilse media zeer zorgvuldig omgaat met jouw persoonsgegevens. ilse media verwerkt deze gegevens in de eerste plaats om je diensten, producten en/of informatie aan te bieden en aan te passen aan je behoeften en wensen. Als het gaat om een betaalde dienst, gebruikt ilse media de gegevens eveneens om te factureren. Het is ook mogelijk dat ilse media de gegevens gebruikt om gericht aanbiedingen te doen. Zo kan bijvoorbeeld een advertentie worden getoond van een product waarvan ilse media vermoedt dat het je interesse heeft of, als je daartoe toestemming hebt gegeven, een e-mail worden verzonden met daarin een aanbieding. Tenslotte kan ilse media, alleen nadat je jouw toestemming hebt gegeven, gegevens aan derden ter beschikking stellen die de gegevens kunnen gebruiken om informatie aan te bieden die binnen je interesseprofiel valt.

Dus als je je op NUwerk registreert zal je op elke willekeurige site van Ilse Media gebombardeerd worden met gerichte aanbiedingen. Jouw registratie en CV gaan Ilse Media bakken met marketing euro’s opleveren.

De consequenties
NUwerk is er natuurlijk niet voor werkgevers of kandidaten. Het is er voor Ilse Media en Connexys. Voor beide partijen wordt het als een fantastische omzet generator gezien. Om heel verschillende redenen:

Ilse Media
Ilse Media gaat aan de haal met de gegevens van bezoekers van NUwerk.nl. Om die gegevens maximaal te exploiteren op alle properties van de Ilse Media Groep. En helemaal als je jezelf als Make me mover hebt geregistreerd.

Ilse Media kan wel eens een partij worden die ongenadig veel over mensen te weten kan komen… En dat maximaal wenst uit te buiten. Lang lever user generated content zullen ze daar denken.

Connexys
De bazen van Connexys hebben via Talent Management en NUwerk een ideale oplossing in handen om zowel hun corporate markt als hun intermediaire markt te beschermen en uit te bouwen.

Want die selecte groep werving- en selectiebureaus zijn ongetwijfeld klanten van Connexys, zoals bijvoorbeeld Randstad Search & Selectie, Tempo Team smart match.

Bij de verkoop van Connexys is het een zeer sterk argument dat je automatisch jouw vacature op een site als NUwerk kan promoten (als werkgever) of dat je automatisch kandidaten binnen kan krijgen (als intermediair)

Conclusie
Hoed af voor Ilse Media en Connexys/Talent Management. Een win-win voor deze partijen terwijl de indruk wordt gewekt dat ze werkgevers in Nederland een dienst bewijzen. Sterke marketing.

En dat is het ook wel zo’n beetje.

Geef een reactie

2 Comments
 • Patrick
  says:

  mooi stuk. Wel even een kleine toelichting. Randstad Search en Selection zit sinds medio dit jaar niet meer bij connexys maar bij Peoplexs, zij zullen dus naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen. Feit blijft uiteraard dat het een mooie verkooptool voor de jongens en meisjes van connexys wordt. “wanneer je ons systeem gaat gebruiken bieden we je ook nog eens de database van nuwerk.nl aan”