Ooit erf ik RecruitmentMatters

In de Metro van 31 juli lees ik dat trendwatchers beweren dat wij in 2040 het helemaal niet erg vinden om na ons zeventigste levensjaar door te werken. Vooral jongeren schijnen er minder moeite mee te hebben.

Spreiden
Dat klopt, in mijn geval, wel. Ik werk liever verspreid over de dag en dus ook liever verspreid over mijn leven. Met de mogelijkheid om er een jaartje tussenuit te gaan en langere vakanties te boeken. Ik mag ook hopen dat steeds meer jongeren de baan kiezen die ze leuk vinden, waar ze zich niet elke ochtend voor naar kantoor slepen.  Dan is het veel minder erg om dat pensioen nog even uit  te stellen.
  

Echt, journalistiek onderzoek
Als een latente pensioengerechtigde heb ik nog nooit uitgezocht over het hoe en wat van mijn spaarpotje voor als ik oud en gerimpeld ben. Daar moet maar eens verandering in komen. Alhoewel, ooit erf ik RecruitmentMatters. En is mijn kostje gekocht. Maar nu even serieus, ik ga een diepteonderzoek doen. Hierover later meer.

Geef een reactie

4 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Helemaal eens. Ik vind het ook prima om tot mijn 70e door te werken. Aangenomen dat ik tot dan gezond ben. Ik wil graag iets doen met mijn tijd dat ik nuttig én leuk vind en ik denk dat mijn werk die mogelijkheden zeker zal bieden.
  Lange vakanties lijkt me ook geweldig. Wat zien van de wereld. En het liefst voor ik zo oud ben dat het niet zoveel indruk meer maakt.

 • Marc Drees
  says:

  @Floor:
  RecruitmentMatters erven? Wil je het nu hebben? Maar dan moet je wel meer uren maken en meer per uur verdienen dan je nu doet. Wat RecruitmentMatters is een verdwijnput. Financieel gesproken dan. Daar gaat je erfenis…