Scopings, de kandidaatzijde, 2

image

Vandaag vervolg ik mijn tocht door de Scopings site. Ter herinnering; deze site biedt werkgevers de functionaliteit van een werving & selectiebureau als een SaaS oplossing op basis van een no cure – no pay model.

En in mijn tocht door de site als kandidaat vond ik tot mijn teleurstelling geen baan, nadat ik mijn profiel had opgebouwd. Maar daar was volgens de bouwers een verklaring voor:

[…]as the application was designed to scale on a massive basis, positions & candidates matching are not done on real time, so in some cases you wouldn’t see your matches immediately

En dat betekent dus dat een match pas later wordt gezien, hoewel je daar wel een e-mail melding van krijgt.

Er zijn banen voor u
En ik heb dus een opportunity, zoals ook direct uidelijk wordt:

Opportunity 

En als ik op deze functie klik krijg ik dit te zien:

Vacature

Aan de linkerkant de functienaam (Publisher) en de bedrijfsnaam, en daaronder een aantal tabs. De functie heb ik zelf ingevoerd, dus de functie omschrijving is kort maar omschrijft mijn droombaan…

In de rechterkolom kan ik op een knop Show interest klikken; waarbij me eerst wordt verteld dat ik daarmee geen CV verstuur en dat mijn persoonsgegevens niet kenbaar worden gemaakt aan het bedrijf.

Ook wordt uitgelegd dat vervolgstappen zowel via e-mail als via deze applicatie kunnen worden gevolgd.

Iets teveel van het goede
En Scopings gaat erg ver om mij te informeren en gerust te stellen; want als ik op de knop Show interest klik krijg ik het volgende te zien:

Pop-up

Deze pop-up is overigens overbodig en ook vervelend; als ik ervoor kies om mijn interesse te tonen heb ik geen geruststellende tekst meer nodig, en zeker niet in een pop-up!

Online proces volledig te volgen
Maar als ik ook deze pop-up heb gerustgesteld, krijg ik het volgende te zien:

Sollicitatie

Ik kan dus vanuit Scopings het hele verdere vervolg van het online sollicitatieproces volgen en managen! En als ik iets moet doen komt dat op mijn to-do list te staan.

Op dit moment staat in History dat ik op 31 juli mijn interesse in deze functie heb getoond.

En mijn eerste taak komt al snel
Ik krijg al snel een e-mail van Scopings. Hierin wordt aangegeven dat de werkgever graag meer informatie van mij zou willen ontvangen. De e-mail heeft een keurige call-to-action die mij direct naar de juiste pagina brengt.

En op pagina van mijn sollicitatie voor deze functie wordt dat overigens ook duidelijk:

Status sollicitatie en to-do list

De pagina waar ik de aanvullende informatie moet opgeven ziet er als volgt uit:

Meer informatie gevraagd

Dit is een hele slimme manier van het opbouwen van een profiel! Want door de eisen in de vacature wordt het profiel van de kandidaat aangevuld. Stapsgewijs.

Reageert een kandidaat op een volgende vacature dan worden alleen nieuwe eisen aangeboden en het profiel verder aangevuld.

Zo kan je de profiel opbouw in het begin minimaal houden. En alleen als het relevant is verder uitbreiden. Voor kandidaten een buitengewoon prettige ervaring!

En nu staat er ook wat in het onderdeel What we’ve learned about you sectie van My Scope:

What we've learned about you

Volgende keer
De volgende keer ga ik verder met de volgende reactie die ik van het bedrijf ga krijgen. En ik weet zeker dat ik die krijg, tenslotte speel ik ook de recruiter.

Geef een reactie

2 Comments