Monster gaat eindelijk matchen en… koopt Trovix?

Monsterboard, oude logo Monster gaat zichzelf opnieuw uitvinden. Dat is althans het statement van Sal Iannuzzi, CEO van Monster. In januari 2009 kan een volledige relaunch van de werkzoeker kant van de site worden verwacht. En ook de werkgevers kant zal in de stijgers gaan

Als onderdeel van deze vernieuwingsslag heeft Monster ook gemeld Trovix te hebben gekocht. Trovix heeft het daglicht gezien als ATS (in 2002) waarna ze in 2007 opnieuw heeft uitgevonden als vertical search engine met ‘matching’.

Dit is wat Sal Iannuzzi over deze deal zegt:
This acquisition will greatly accelerate our goal of providing employers and job seekers with the most innovative solutions that can deliver the best search and match tools in the online recruitment business

Zou Sal iets hebben gesnoven? Van Trovix kan veel worden gezegd maar zeker niet dat ze de beste search and match tools hebben. En zelfs als ze de allerbeste tools zouden hebben; is dat dan $ 72 miljoen waard? Want dat is het bedrag wat Monster voor deze partij op tafel legt.

Wat een krankzinnig hoog bedrag voor technologie. En vooral voor second tier technologie. Er bestaan buitengewoon goed matching technologieën die er ook nog eens op gericht zijn om relatief simpel in bestaande omgevingen te worden geintegreerd. Voor aanzienlijk minder geld.

Er moet een andere rationale achter deze deal zitten. Dat moet gewoon. Want anders zijn ze bij Monster collectief krankzinnig geworden. En bij Trovix ook. Maar dan van blijdschap en ongeloof!

Geef een reactie

8 Comments