CoNotes: Nog een ‘vacaturesite’ voor startups

Logotype CoNotes Een markt is geen markt als er maar eeen aanbieder is. En dat geldt dus ook voor de wel heel erg kleine markt van vacaturesites voor startups. Want na Startuply hebben we nu dus CoNotes.

Een vacaturesites voor startups. Dus alweer een site alleen maar echte banen. Het lijkt wel een epidemie aan het worden.

De homepage
De homepage had voor mij een heel sterk Jobster gehalte. Tenminste, wat de kleurstelling van het zoekgedeelte betreft:

Homepage CoNotes.com

De homepage is een beetje een lappendeken; met een rechterkolom die bijna ‘los’ hangt van de rest van de site. Rommelig dus.

En net als bij Startuply lijkt ook CoNotes moeite te hebben met het maken van een keuze wat ze willen zijn: Een bedrijvenregister voor startups, of een vacaturesite voor startupfuncties.

Dat wordt al meteen duidelijk bij de zoekfunctie:

Zoekfunctie CoNotes

Hoewel de teksten het over jobs hebben staat de zoekfunctie standaard op het zoeken van bedrijven, en niet op het zoeken van banen…

Bedrijfspagina
Een bedrijfspagina ziet er overigens fraai uit:

 Bedrijfspagina CoNotes

Met veel informatie, en veel omringende functionaliteit, waaronder ook nog eentje met vacatures; in de sidebar.

Vacaturepagina
Vergeleken met de bedrijfspagina is een vacaturepagina maar een saaie boel:

Vacaturepagina CoNotes 

Geen sidebar functionaliteit met vergelijkbare banen; geen leuke opmaak van de functie, geen tabjes aan de onderkant. Slechts een eindeloze tekst met aan het einde een knop Apply.

En om te kunnen solliciteren moet ik inloggen… En dat betekent dus eerst registreren. En als ik dat dan doe ben ik dus de link naar de vacature alweer kwijt.

Conclusie
CoNotes is net als Startuply een site met een identiteitsprobleem. En beiden zeggen ze een vacaturesite voor startups te zijn. Wat in beide gevallen niet echt aan de site af te zien is.

Vreemd…

Geef een antwoord

1 Comment