MySpace & Games

Omdat ik laatst gênant verslagen ben bij een racespel op de Playstaion, heb ik me voorgenomen op een ander gebied superieur te worden aan mijn tegenspeler(s). Dit gebeurt me niet nog een keer.

Plastic instrumenten
In de game Rock Band speel je gitaar en drums op plastic instrumenten. En je kunt ook nog zingen. Gelukkig ben ik waanzinnig muzikaal. En als het niet klinkt noem ik het gewoon experimentele jazzzz. Guitar Hero heeft een tracklist waarin Black Sabbath en Jimi in voorkwamen. Add Prince en ik ben om. Dat kan ook, bij Guitar Hero 2 (er bestaat zelfs een derde deel) kan je via internet extra nummers downloaden. Dat pakken ze wel slim aan natuurlijk. Welke Hendrix-fan droomt er nu niet van zijn idool na te kunnen spelen?
 

Plastic gitaren zijn misschien wel minder spectaculair om te ‘trashen’, muziekspellen zijn desondanks booming. Guitar Hero (Harmonix, nu onderdeel MTV Networks) haalde vorig jaar 1 miljard omzet.

Digitale ondersteuning
Ooit, in de tijd dat ik nog groupie was van allerlei obscure rock en indie bandjes heb ik mij aangemeld voor MySpace. Die ‘Floor’ is nu verwijderd. En een nieuwe account is aangemaakt. Mijn carrière als Wii-basgitariste kan beginnen.

Geef een reactie