Noordflank: gemankeerde vacaturesite voor W&S bureaus

Logotype Noordflank.nl Vacaturesites met alleen maar banen van werkgevers zijn helemaal hip; getuige initiatieven als NuWerk, Werkgeversbanen en Carrierescout.

En vandaag komt daar plotsklaps een tegenvoeter bij: Noordflank. Een site met uitsluitend vacatures van werving- en selectiebureaus. En het is een hele vreemde site..

Homepage, Homepage en nog eens Homepage
En Noordflank spot met alle Internet wetten. Dit is waar ik op terecht kom als ik www.noordflank.nl intyp:

Homepage 1 Noordflank

Een vermijdbare klik (op het nauwelijks leesbare Sluit venster) brengt me op de ‘echte’ homepage:

Homepage 2 Noordflank

En een tweede vermijdbare klik brengt me dan eindelijk ergens:

Homepage 3 Noordflank

Dat gaat ze een hoop bezoekers kosten. Want wat een gedoe voor niets. En als ik dan zie waar ik op terecht ben gekomen wil ik weer het liefst zo snel mogelijk weg.

Bakken met tekst; Web 1.0 lay-out, enorme selectie boxen en een call to action ver, ver below the fold. OMG…

Maar goed, als je dan eenmaal op de knop Zoeken (witte tekst tegen een hele lichte achtergrond…) heb geklikt krijg ik vacatures te zien; met een prettige sidebar om te verfijnen:

Lijst met vacatures Noordflank

Als ik dan op een vacature klik is die opluchting alweer direct verdwenen; want zo ziet de vacature eruit:

Vacaturedetails Noordflank

Een ongekende verspilling van verticale ruimte. Zouden de bouwers van deze site soms hebben gedacht dat gebruikers gek zijn om op en neer te scrollen?

Wat doen zij met mijn gegevens?
Oh ja, ik zou het bijna vergeten, ik kan natuurlijk online solliciteren. Maar wat zie ik onder de knop Solliciteer op deze vacature staan:

Uw reactie op de vacature wordt in behandeling genomen door het betreffende werving- en selectiebureau dat deze vacture uit heeft staan. U ontvangt van ons een mail met daarin de details van uw reactie en de gegevens van het bureau.
Wij gebruiken de door u ingevoerde gegevens alleen voor informeren van het werving- en selectiebureau. Slechts een beperkt aantal velden zijn verplicht (Naam, evt. tussenvoegsel, achternaam en email adres).

Heel vreemd; mijn gegevens gaan niet direct naar het werving- en selectiebureau! Noordflank legt een database aan met gegevens van sollicitanten!

Maar op de hele site is geen privacy verklaring te vinden. En de WBP? Waarschijnlijk nog nooit van gehoord..

Wie zitten er achter deze site?
Het Noordflank.nl team bestaat volgens de site uit:

  • Linda Blotenburg (grote onbekende)
  • Robert van Seumeren (mede-oprichter/eigenaar, geen online recruitment ervaring),
  • Gert Jan Laurman (managing director, geen online recruitment ervaring)
  • Paul van Uden (bedenker en oprichter; geen online recruitment ervaring)

De mankementen aan de site worden ineens een stuk beter te verklaren!

De bestuurders van Noordflank zijn Gert Jan Laurman en Marcel Boekhoorn (via Mountain media).

Wat is de reden van deze site?
Volgens het persbericht is dit de rationale van Noordflank:

Hoger opgeleiden vinden de betere banen voor een belangrijk deel via werving- & selectiebureaus. Aangezien deze bureaus slechts een beperkt deel van hun vacatures op jobboards, in kranten en in tijdschriften publiceren, leidt de zoektocht nu nog langs de vele
individuele sites van de werving- en selectiebureaus.

Come again?

Hoger opgeleiden vinden de betere banen voor een belangrijk deel via W&S bureau’s. Doe mij eens de cijfers. Om de zinsnede een belangrijk deel eens te onderbouwen!

En bureau’s plaatsen slechts een beperkt deel van hun vacatures op vacaturesites? Hebben ze een lijntje gesnoven toen dit werd geschreven?

Ohh, en dan nog iets
Maar Noordflank heeft nog een aas in de mouw: een samenwerking met het gratis dagblad de Pers. Waar ze vandaag paginagroot met advertenties staan te glimmen:

advertenties Noordflank

Conclusie
Volgens het persbericht is Noordflank.nl geïnitieerd door professionals met een duidelijke visie op de arbeidsmarkt. Die duidelijke visie is voor mij een raadsel; en dat professionals zal wel niet op online recruitment slaan.

Noordflank is een heel merkwaardige en buitengewoon slecht ontworpen site. Waarbij de WBP met voeten wordt getreden en de gebruiker een muisarm krijgt van het heen en weer scrollen.

Bepaald geen verrijking van het online recruitment landschap.

Geef een antwoord

7 Comments