Vacaturesite top 10: Onder de 100.000

VacaturemonitorEn vandaag is het dan de eerste keer dat we minder dan 100.000 nieuwe vacatures moeten melden. In de afgelopen drie weken is het totaal aantal nieuwe vacatures gedaald naar iets minder dan 99.000. 

Net als de week hiervoor een kleine verandering (iets meer dan 5.000 vacatures) en een indicatie dat het lekker door blijft zomeren. Ik heb het natuurlijk over de vakantieperiode. verleden week en geheel in lijn met de verwachting dat we nu wel zo’n beetje op het laagste aantal vacatures zitten. Als gevolg van de vakantieperiode natuurlijk.

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

  1. Nationale Vacaturebank: 17,2%
  2. Totaljobs: 14,7%
  3. Monsterboard: 11,9%
  4. Werk.nl: 8,2%
  5. JobbingMall: 3,3%
  6. Vacaturekrant: 3,3%
  7. JobTrack: 2,5%
  8. Intermediair: 1,6%
  9. Content: 1,5%
  10. Vacant: 1,3%

Nationale Vacaturebank maakt een forse duikeling (-1,0%) terwijl Totaljobs behoorlijk aantrekt (+0,6%). Monsterboard (-0,3%) laat een klein verlies zien en Werk.nl is (+2,1%) is weer op zijn normale niveau na een kunstmatige dip van drie weken. 

In de middenmoot zijn uitsluitend dalingen te zien: JobbingMall (-0,3%), Vacaturekrant (-0,4%) en JobTrack (-1,1%) doen het allemaal slechter dan verleden week. Waarbij de daling van JobTrack wel eens kunstmatig kan zijn; het aantal vacatures van de afgelopen week is maar een kwart van het aantal in de weken ervoor. 

Bij de kleintjes veranderd er heel erg weinig; behalve dat WerkenbijdeOverheid en Vacant stuivertje hebben gewisseld. Waardoor Vacant weer eens binnen de top 10 valt en WerkenbijdeOverheid er net buiten.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

De grote vier; week 12 - 31

Nationale Vacaturebank en Totaljobs lijken wel heel erg dicht bij elkaar te komen. Zou Totaljobs in het najaar de nummer 1 positie kunnen gaan overnemen. De trend lijkt hier wel op te wijzen. Hoe dan ook, het is spannend aan de top! En zeker niet eenzaam.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment