Drie keer is scheepsrecht: nPost, vacaturesite voor startups, alweer

Logo + logotype npostEen ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Dit kranzinnige rijmpje stamt uit mijn kindertijd en is daardoor niet uit mijn hersens te branden. Maar alle goede dingen moeten in drieen komen. Dus blijkbaar ook vacaturesites voor startups.

Nadat ik al eerder  is Startuply en CoNotes heb beschreven is het vandaag tijd voor een bezoekje aan nPost, die dit over zichzelf zegt:
nPost is a resource for tech startups. Our goal is to promote entrepreneurship through our tech startup job board, and entrepreneur interviews

Net als Startuply en CoNotes lijkt dus ook bij nPost er geen focus te zijn. Het is geen pure vacaturesite, maar ook ‘iets’ voor startups. Is dit soms een nieuwe trend? Of is het logisch dat een niche board ook meer content rondom de niche moet bieden.

De homepage
En ook de homepage straalt het meervoudige doel van nPost uit. Want je kan zoeken op vacatures en interviews.

Homepage nPost

Verder is het gevoel van de site nogal vlak. Veel blauw en grijs, een geen enkele eye catcher. Ik kan een geeuw nauwelijks onderdrukken. Maar snel op een vacature geklikt:

Vacaturekst

Een vacaturetekst ziet er heel simpeltjes uit, niet bepaald een webby 2.0 uitstraling of interactie.

En reageren op een vacature kan maar op een manier; via e-mail. Er is dus geen webform waarmee e.e.a. gestructureerd kan worden. Maar ja, dit zijn startups die de e-mails ontvangen, dus dat is misschien ook niet zo erg.

Interviews
nPost is blijkbaar erg trots op hun interviews want dat vormt zo’n beetje de andere helft van hun site. Maar ik vraag me oprecht af waarom. Want een interview ziet er zo uit:

interview pagina

En dat gaat een hele tijd door, dus je bent eindeloos aan het scrollen. En er is niet eens een podcast of video van het interview aanwezig. Je moet alles lezen…

Voor een site die startups wil bedienen is dit wel heel erg ‘old school’

Prijsmodel
Dat is eigenlijk het enige moderne aan de site:
Our job posts are cost-effective at only $80 per job, per month. We will refund your job post fee if you are not 100% satisfied!

Performance-based pricing. Goed! Alleen hoe ga je dit meten?

Conclusie
nPost is een wel heel saaie variant. En dat voor een site die startende bedrijven aan zich wil binden bij hun zoektocht naar nieuwe talent!

De site is te saai voor woorden. Ik zou er gewoon bij in slaap vallen

Geef een antwoord

2 Comments