Een klacht over uitzendbureau’s

Logotype Sollicitatieklacht.nl Een interessante klacht kwam net binnen via Sollicitatieklacht. Het gaat hierbij niet om een individuele negatieve online sollicitatie ervaring, maar een beeld wat bij een actieve werkzoeker is ontstaan naar aanleiding van zijn/haar interactie met uitzendorganisaties.

Ik geef zijn/haar klacht hieronder integraal weer met daarbij het verzoek met name aan vertegenwoordigers van uitzendorganisaties om hierop te reageren.

Klacht:
Ik ben actief aan het solliciteren en kijk ook bij uitzendbureau’s. Ze hebben dan leuke functies maar tot nu toe is bij 80 procent van de gevallen gebleken als je eenmaal ingeschreven bent, dat die functies feitelijk niet (meer) open staan.

Ze worden intern ingevuld of doorgeschoven, of er zijn al zoveel kandidaten voorgesteld dat jij er niet meer bij kan.

Ik vind het een beetje verdacht, het lijkt wel of men dit soort leuke banen als lokkertje gebruikt om aan inschrijvingen van kandidaten te komen.

Geef een reactie

198 Comments
 • José
  says:

  Ik heb al meerdere keren bij uitzendbureaus meegemaakt dat je wel alvast ergens kunt werken, de overeenkomst met de opdrachtgever volgt nog. Hoezo volgt nog? Graag wil ik een overeenkomst met de opdrachtgever voordat ik ergens ga werken, niet als ik er al werk. Ik vind dat dat geen vertrouwen geeft naar de werknemer toe. Zelf heb ik over het algemeen niet zulke goede ervaringen met uitzendbureaus. Om meerdere redenen.

 • Margaretha
  says:

  Vanochtend eerst een rondleiding gehad bij een logistiek bedrijf in Bergen op zoom van Timing.
  Jonge vrouw die de rondleiding gaf deed bij binnenkomst al Bot en stug tegen míj en had meer belangstelling voor de andere sollitanten .Een begeleider met 2 jongens die amper Nederlands spraken. Kreeg een test en heb toch heel goed gekeken komt ze met mijn formulier van je hebt 33 fouten. ,ik zei hoe kan dat nou .En werd ze heel boos en zei van ik ga al jou gegevens bij ons uit het Systeem halen en alles vernietigen .
  Werd zo naar buiten gewerkt.
  Dat is nou Timing.

 • J.M.M.Seabra
  says:

  Warrom zo vell emails per dag?
  Ook bij het weekend?
  Met hetzelf bans over en over,
  Mijn area of wek?
  JIJ MOET ZIEN ALS DE MAN HEEFT OF NIET ,RIBJWIJS VOOR GAAN NAAR MESTAL BAANS.
  ANDERE IS ,ALS HEB NIET RIBJWIJS MOET WERK WAAR DEZE MENEER WONDE.
  OMDAT VELL UITZENDBUREAU GEVEN GEEN WERK ,ALS IK GEEN RIBWIJS HEB.

 • Pietje Puk
  says:

  Het loopt toch potverdorie de spuitgaten uit met dit systeem.
   
  Je bent gewoon een nummer en je wordt aan alle kanten belogen en besteeld.
   
  Flexwerken, het zou ook goed voor de werknemer zelf zijn! Stelletje leugenaars! Zum kotzen.
   
  Zelf VOG betalen? Wie heeft dat bedacht? Bij het uitzuigbureau noemde het kind dat investeren in jezelf alsof het de normaalste zaak van de wereld zou zijn.
   
  Nog even en naast het Orwelliaanse vrijwilligerwerk (lees: dwangarbeid) moet je straks nog betalen om te werken!

 • nico
  says:

  Volgens mij is er bij veel uitzend bureaus sprake van oplichting.Enerzijds adverteren zij op werk.nl dat er vacatures zijn, en UWV faciliteerd dat.Anderzijds laten ze vaak mensen maar even ergens werken, en trekken ze dan weer eraf, om er iemand anders te laten werken.Volgens mij wordt UWV hier bedonderd, en tevens de werk zoekende.Voor het UWV lijkt het zo of er veel banen zijn, die er in werkelijkheid niet staan.Het geeft de WW’re wel de mogelijkheid zijn solicitatie plicht uit te oefenenMAar in werkelijkheid is het werk er niet.Uitzend bureaus en werkgevers houden mensen aan het lijntje op deze manier.Draaideur- werkelozen / arbeiders.. nooit kan je ergens lang werken.En banen genoeg..onzin UWV en werknemers, worden bedonderd.Daar zouden vakbonden en politiek eens op moeten inspringen.

 • Tuncay Cinar en Sonnur Sahin
  says:

  Werken als zzp’er bij de uitzendbureau Workers4u te Rotterdam, maanden lang tot dat ik besef dat er met mijn facturen en betaling gespeeld wordt. Al maanden worden mijn openstaande facturen niet betaald door de directeur Marloes van Holstein. Een directeur die totaal niet betrouwbaar is. Mijn verloofde ontdekte dat mijn facturen van 2016 niet uitbetaald zijn. Ze is al maanden bezig om met deze uitzendbureau op een punt te komen. In december stuurde mijn verloofde een aangetekende brief met het verzoek om de openstaande facturen te betalen en indien er geen reactie op zou komen, wilde zij het overdragen aan de gerechtelijke deurwaarder. Tijdens de feestdagen meteen een mail van Marloes van Holstein om een afspraak te maken en oplossing te zoeken. Wij zijn gewoon gegaan en hebben toch vertrouwen in gekregen dat de directeur van Workers4U haar afspraken zou nakomen. HELAAS EN HELAAS!!! Tot vandaag heeft mijn verloofde haar benadert via mail en telefonisch om de betalingen te doen, maar ieder keer komt Marloes van Holstein met een reden om mijn lonen niet te betalen. Wij zijn erg MOEDELOOS van haar geworden. Vandaag meteen een jurist ingeschakeld en deurwaarder. Dankzij deze uitzendbureau zit ik in financiele problemen en kan niet eens mijn vaste lasten betalen omdat mijn facturen niet uitbetaald zijn, en ik heb het over een bedrag van meer dan €5000,00!!!!! DIT HEEFT TE LANG GEDUURD!!! EEN DIRECTEUR DIE ZEKER NIET PROFFESIONEEL KAN WERKEN EN ZELFS DE PARTIJEN WAARMEE ZE SAMENWERKT STIEKEM VOOR DE GEK HOUDT!! ALLES GAAT BOVEN HET WATER WORKERS4U!!

 • Hamid
  says:

  Ik weet niet waar ik terecht kan met mijn klacht tegen kantoormanager van Wiertz Venray mevrouw Michelle S. Ik had gereageerd naar aanleiding van een vacature . Met mijn CV als bijlage uiteraard. klanten service medewerker was het. Ik melde van te voren dat ik een accent heb. Kreeg per email te horen dat ik wellicht in aanmerking kan komen. Moest even een andere nummer bellen. Ik belde en legde uit waarom ik bel. Onmiddellijk hoorde ik van haar dat ze op zoek zijn naar Nederlanders. Ik kon mijn CV naar Venray mailen voor werk in het Engels. Had die dag een korte werkdag. Na werk ging ik langs bij Wiertz Venray. Wist niet dat ze daar werkte. Stelde me voor. Werd ik aan ons telefoon gesprek herinnerd en dat ik mijn CV had moeten mailen naar Venray. Met een zeer neerbuigende houding vroeg ze waarom ik werk zoek. Of mijn werkgever op de hoogte van was. En als ik werk heb wat doe ik dan daar overdag. Over een maand kwam er een werk in het Engels ging ze verder. Ik Moest mijn CV mailen en zelf hun website in de gaten houden. In 19 jaren dat ik in Nederland woon was dit de 2de keer dat ik op zo’n discriminerende manier ben behandeld. Later die dag stuurde ik haar een beleefde email met de verzoek om mijn Profile bij Wiertz databank te wissen. Ik wenste niet meer met Wiertz of haar in contact komen. Out professionele oogpunt had ze op mijn email moeten reageren  maar ik hoorde niet meer van haar. Haar onbeleefde en minachtende houding zit me dwars. Wat kan ik hieraan doen?
   
   

 • diana
  says:

  Goede middag ik heb een vraag ik werk een jaar voor uitzendbureau zorgwerk aan de cool singel altijd met plezier gewekt tot dat ik plotseling last begon te krijgen van migraine 2 keren zware griep en 4 keer migraine op 1 jullie as kreeg kreeg ik weer een migraine aanval ik melde mij ziek dar was op een vrijdag en maandag wede ik gebeld met de mededeling dat ik niet meer welkom bent en niet meer ingepland staat meestal ga ik de volgende dag toch werken ik ben nog nooit een week of 2 ziek geweest ik.vind het niet kunnen dat zonder enige  vorm van waarschuwing je gewoon abrupt ontslagen word ik heb het hoofdkantoor van zorgwerk gebeld voor een gesprek die verwees mij door naar cool singel heb ik gedaan en gevraagd voor een gesprek ook daar werd mij verteld dat ze hun beslissing hebben genomen en daar blijft het ook bij  mij vraag is heeft iemand hier ervaring mee mag dat zomaar wat zijn mijn rechten als uitzendkracht 
  Mvg margriet 

 • Anoniem
  says:

  Klacht Startpeople Heerlen.
  Met name over mevrouw Ronda die mij bewust negeert als ik solliciteer op functies en telkens rotsmoezen verzint om mij maar niet voor te stellen bij bedrijven.

 • Michel
  says:

  Uitzendbureaus misbruiken hun positie puur voor hun eigen genoegdoening en gebruiken werkzoekenden als nummer.
  Als je solliciteert krijg je of geen reactie of je krijgt een afwijzing met de bekende redenen die je wel vaker hoort.. vind je niet echt zo passen bij dat bedrijf bla bla terwijl juist het bedrijf dat moet concluderen of ze zijn in hun ogen van mening dat je het werk op een gegeven moment saai gaat vinden of dat de vacature al reeds vervult blijkt te zijn(MAAR WEL DE VACATURE DAGELIJKS VERNIEUWEN OP DE WEBSITE) kortom ik kloppen bij diverse uitzendbureaus heel veel zaken niet.
  En dan heb ik het nog niet eens over hoe de onderlinge communicatie verloopt.. dan ga je je toch echt afvragen wat voor een opleiding ze werkelijk hebben gedaan?!?!? 

 • Pauline
  says:

  Wat een verhalen Receptel is ook zo’n waardeloos Uitzendbureau. Arrogante Recruiters De website staat vol met baantjes en je raad het al als je solliciteert is de baan al voorzien.  Hij blijft echter wel op hun website staan. Sparq idem dito. ……..Het moest verboden worden.

  • Maxime
   says:

   Helemaal mee eens…ben zelf naar een selectie dag geweest. Uitgekozen en daarna hoor je niets meer. Reageer je op vacatures geen antwoord…….dit is zo jammer 

 • margriet
  says:

  Zojuist sprak ik met mijn buurman over zijn ervaringen met Olympia.
  Hij heeft daar ooit eens gesolliciteerd als heftruck chauffeur. Er werd gevraagd aan hem of hij een diploma hiervoor had. Dat had hij niet, maar wel bereid om het te halen. Vervolgens zegt de betreffende intercedent, maakt niet uit, ik maak er wel snel eentje voor je en gaat aan de slag. Olympia maakt zich dus schuldig aan fraude! Wat naar zeg om zo je geld te moeten verdienen!

 • Jacqueline
  says:

  Zo heb ik er ook nog een over Tempo-Team.
  Afgewezen op een vacature omdat er kandidaten hadden gereageerd die beter aan het profiel voldeden, dat kan. Een dag na de afwijzing nog een mailtje van Tempo-Team, kun jij vandaag komen werken bij ….. ja inderdaad, hetzelfde werk als waar ik de dag ervoor niet geschikt genoeg was ??!! Ik was dus wel goed genoeg om, in verband met plotselinge drukte, voor hun op te komen draven. Zo behandel je mensen toch niet? Ik kan me nu voorstellen hoe buitenlandse werknemers zich voelen als ze zo voor de gek gehouden worden. Leve de democratie waar we weinig of niets in te brengen hebben betreffende overheidsbeluiten. Ik vrees dat we met de nieuwe regelingen betreffende uitzendkrachten nog meer (mis-), gebruikt gaan worden. Maar aan de top zitten ze er tenminste lekker warm bij. Gefrustreerd?  Ik? Nee hoor 🙂
   

 • henk
  says:

  het is zelfs zo erg met de uitzendbureaus , je gaat op een vacature solliciteren productie-medewerker medicijnen en wordt afgewezen omdat ik volgens manpower geen ervaring heb met medicijnen, alleen manpower is te lui om een cv door te lezen want dan hadden ze gezien dat ik bij Alliance Healtcare (groothandel in medicijnen, stond er zelfs in de opiumkluis) heb gewerkt,
   
  en idd al die verhalen van dat een vacature open staat en blabla , een standaard verhaal aan het worden is, ik verrij meer benzine om voor een nutloos gesprek naar een uitzendburo te gaan dan wat anders

 • Mieke
  says:

  Iedere keer als ik reageer op een vacature van de Uitzendbureaus moet je eerst komen en dan zeggen ze je dat de vacature op dit moment even op hold staat. Ze willen al je gegevens zelfs een kopie van je paspoort, wat eigenlijk niet mag en dan sturen ze je weer naar huis Ook zeggen ze vaak dat vacature niet meer open staat , maar hij blijft wel weken op de site staan. Ra, ra hoe kan dat?
  Dan zitten daar een stel twintigers op kantoor en die laten met hun houding en manieren wel merken dat ze jouw lot in handen hebben en dat jij afhankelijk van hun bent. Vervolgens hoor je niets meer van hun. Maar wel als je daar bent hoor je de telefoongesprekken met iemand die ze goed kennen heel vriendelijk zeggen dat ze een heel leuk baantje voor hun hebben en je weet dat het puur vriendjespolitiek is. De mensen van het uitzendbureau benaderen je heel negatief en minderwaardig. Grote schande.
  Zij denken echt dat ze iets meer zijn dan jou en dat laten ze goed merken.
   

 • Marion
  says:

  Het is spijtig genoeg bij Luna uitzendbureaus te utrecht wel zo.
  Bellen ze je terug na een sollisitatiebrief (reactie op vacature).
  En waar zoekt u precies naar?
  De vacture is aan het einde van het gesprek altijd  net weg of je sluit totaal niet aan volgens hun.
  U heeft personeel Administratie gedaan bij een bouwbedrijf gedaan  dat is natuurlijk iets heel anders als personeel administratie bij een Tuinder hahaha.
  Ze lachen altijd weet nooit waarom, ik vindt het nooit grappig. je ben lang bezig met een motivatie en krijg altijd weer een kledingrek assemblage aanbod.
  Ruim 15 keer bij Luna  Gesolliciteerd, tot nu toe altijd raak.
  En de meeste vacatures staan er nog op.
  Ben het nu wel eens zat.
   
   

 • joes
  says:

  Ik heb een brief ontvangen van dhr schuiling van GSD met de mededeling dat mijn uitkering gekort wordt per 01-01-2014.
  Hier gaat om een misverstand ten eerste heeft dhr latupeirissa geen werk geweigerd,schoonmaker hago heeft geen medewerking verleent om dhr latupeirissa aan te nemen.
  Karlien Boomsma van het uitzendbureau Olympia heeft verkeerde informatie door gespeeld.
  het gaat om het tijd maken van een toets wat niet is door gegaan omdat dhr latupeirissa geen computer heeft.
  Zo heeft karlien Boomsma aan uwv doorgegeven dat dhr latupeirissa op 25-10-2013 werk heeft geweigerd terwijl in het contract staat dat dhr latupeirissa per 8-11-2013 pas kan beginnen bij hago wat helaas niet door is gegaan.
  dhr latupeirissa heeft telefonisch contact gehad met karlien Boomsma en haar
  medegedeeld dat zij verkeerde informatie heeft doorgespeeld naa uvw.
  Ik hoop van ganse harte dat het recht gezet kan worden en helaas moet ik u mededelen dat het uitzendbureau met name karlien Boomsma hier een dubiose rol heeft gespeeld.
  Hartelijk dank

 • Tjoek
  says:

  Ja Nooitgedacht, ik weet het, Uitzendbureaus zijn blij met je gegevens.
  Ik heb zelf een hele nare nasmaak van tig Uitzendbureau`s. Bij de meesten wordt je besodemietert bij het leven. Ik had nog eens een sollicitatiegesprek ja, over een vacature in Rotterdam, ik woon zelf in Zoetermeer. De autorit duurde lang want ik kon het niet gelijk vinden, en moest duur betaald parkeren in Rotterdam.Ik kwam bij het betreffende UZB aan, natuurlijk andere consulent, ja sorry mijnheer de vacature is bezet en als slap argument kwam deze consulent met andere vacatures waar ik hem niet voor nodig had. Dus weer terug met niks, bezinegeld kwijt en een desillusie.En deze  oplichterij heb ik zo vaak meegemaakt dat ik een hoofdstuk in een boek vol zou kunnen schrijven!
  Ik vind, ben eerlijk, de vacature is bezet, val je af, of ben je te oud jammer dan maar ga niet de boel bij elkaar liegen!

  • D. Nooitgedacht
   says:

   Dat intercedenten van UZB kunnen liegen waarbij je neervalt van die flauwe smoezen, ik denk dat de bijbel nog dunner is, dan wanneer je hierover een hoofdstuk gaat schrijven.

   Zo heb ik ook een sollicitatie gesprek gehad bij een van de klanten van Adecco afdeling Transport en Logistiek, wat heel goed verliep. Ik zou 1 dag mee draaien, dat was al afgesproken met hun klant. Wat wil nou het geval zijn, ik kreeg te horen dat de knip dicht zit. Een paar maanden later, was er weer een vacature, niet te weten dat het om die klant ging, waar ik geweest was. Echter toen ik een collega van mijn contactpersoon aan de lijn had, zij hij dat het geen zin had om te reageren, dat ik daar al op gesprek was geweest. Ik antwoordde, mooi. Dan kan ik een dag mee draaien, dat was al afgesproken. Toen antwoordde hij van, dat heeft geen zin. Ik vraag aan hem, waarom niet. Hij antwoordde van dat ik niet geschikt was voor die baan. Oh, en waarom niet, ik heb 10 jaar hetzelfde gedaan? Dat staat hier niet vermeld in de opmerkingsveld, kreeg ik als antwoord. OK, ik heb een Lichamelijke Beperking (LB), en ik weet van mijzelf wat ik wel en niet kan. Ik weet zeker, dat ik om mijn LB ben afgewezen, niet door de klant, maar door Adecco. Dus discriminatie en nee, ik ben niet ZWART maar gewoon een blanke, met een beetje Russisch accent.

 • D. Nooitgedacht
  says:

  Eerst had ik een leuke vacature gezien, en direct gereageerd, op de website van TT, direct kreeg ik een afwijzing, dat ze al iemand hadden gevonden. Wel een beetje raar, als een vacature nog geen 24 uur op de site staat vermeld, toch?
  Helaas ben ik ook de dupe van nog een zogenaamde beschikbare vacatures.
  Ik had al reeds een aantal procedures doorlopen voor een sollicitatie bij een van de grote telecom bedrijven via TT, en ik moest ook speciaal daarvoor uit Rusland komen.
  Eenmaal thuis na 1 reis van zo’n dikke 28 uur, ging de afspraak niet door, omdat ze zogenaamd iemand anders hebben gevonden. Nu twee weken verder, de vacature staat nog steeds beschikbaar op de website van TT.

  Ook heb ik dit bij andere uitzendbureaus ondervonden, het ziet er naar uit, dat dit heel normaal is, om alleen maar aan je gegevens te komen.

  Dit noem ik gewoon pesten, om iemand anders tijd te verspillen, wat al zeer kostbaar is.

 • Hans Leg
  says:

  Ja, komt mij bekend voor. Ik had gereageerd op 1 van 60 vacatures van HS pro, na vele gesprekken en mails ben vanuit het buitenland terug gevlogen voor mijn nieuwe baan, op Schiphol aangekomen na 20 uur onderweg zijn geweest, ontving ik een mail dat het toch wat rustiger was. De vacatures staan nog steeds op de website en op werk.nl. Nooit meer iets van gehoord.Werk.nl Ik denk 90% is fake. Daar staan zelfs vacatures op waar je je credit kaart gegevens moet geven om te solliciteren. (je zou geen credit kaart hebben)
  Dit is toch de website van het UWV, onze overheid!!!!!
   

  • D. Nooitgedacht
   says:

   Dat je je credit card gegevens moet geven, dat is al vreemd. Wat moet jou (aanstaande) werkgever met jouw credit card. Hij moet jou betalen en jij niet hem. Ik zou nooit mijn gegevens daarover aan mijn werkgever geven, daar heeft hij niks mee van te doen.

 • chris janssen
  says:

  Dit doen ze nu ook bij manpower , al helemaal manpower oce. Lenny ubachs(gerards) Sandra faessen en patti
  . ze zeggen dat je een vaste baan kunt krijgen , terwijl ze weten dat het aar tijdelijk is , Wand als er geen print kopieeer machines verkocht worden kun je gaan,En dat is logich . maar dat zeggen ze je niet vantevoren , nee alleen mooie praatjes .
  MENSSEN GA DAAR NIET WERKEN . en daarna zeggen ze , je cv is telang

  • margriet
   says:

   Beste bezoekers,Ik wil hierbij mijn ervaring met Olympia  Gouda delen.
   Je schrijft je meerdere malen in en doet je best, maar mijn ervaringen met dit bureau zijn ronduit slecht.Ik had een CV die naadloos aansloot op een functie, ik heb hierop gereageerd en werd na het sturen van mijn CV direct gebeld door hun. Ik ben op intake geweest. Voor dat ik een intake had moest ik een mail terugsturen ter bevestiging dat ik zal komen, netjes gedaan, vervolgens stuurt Olympia een mail terug met de regels kom op tijd etc. Op zich logisch. Ik kom daar binnen vijf minuten van te voren en de intercedente zit te praten met een andere dame. Vervolgens moet ze nog een telefoontje plegen en een paar mailtjes wegwerken. Ik zit daar dus te wachten, terwijl ik op tijd moest zijn…. dat beviel me al eigenlijk niet. Het gesprek begon en uit een aantal zaken kan ik uithalen dat deze dame niet luisterde, een grote mond had, mijn CV niet goed had gelezen en onplezierig op mij overkwam. Ze had drie goede kandidaten en het bedrijf zocht twee mensen, mooi dacht ik, klinkt goed. Ze heeft mij de volgende dag gebeld over de functie. Nee, ze had het gevoel dat ik niet in de organisatie paste. Dit moet het bedrijf zelf concluderen en zij niet als intercedecente, door haar toedoen is mij een sollicitatiegesprek ontzegd en dat vind ik schandalig. Zij mag als intercedente nooit op de stoel van de contactpersoon bij een bedrijf gaan zitten, wat een lef heeft deze dame gehad. Op andere fora zoals carriere tijger lees ik nog meer negatieve verhalen over dit bureau.Mijn advies: er zijn andere bureaus die het veel beter doen, schrijf je daar in, maar NOOIT  bij Olympia.

 • wahab
  says:

  geachte meneer/mevrouw
  Ik heb land tijd geleden  contact met verschillende uitzendbureau en bedrijven maar altijd on verwachten mededeling ontvangen ik weet toch niet waarom ik heb altijd haard en goed gewerkt met die mensen maar voor niemand niet kreeg een positie plekje altijd gewerkt hard ,met zorgvuldige medewerker maar die mensen heeft geen enkel medelijden ik ben bijna 13 jaar leven in Nederland ik heb gevolg school en schilder diploma gehaald maar voor schilder functie helemaal niet op vangen werk ik weet toch niet wat moet doen ,elke dag sollicitatie met verschillende uitzendbureau maken maar altijd lang tijd moet wachten voor hun mededeling voor sommige gehoord boven 10 km mogelijk niet hoe zo ik heb auto tot 40 km kan werken maar dat is niet menselijk recht ik wil graag u mededeling.

  Met vriendelijk groet
  fazel 

 • Deurwaarder
  says:

   
  Wie heeft deze maffiozebende en mensen handleraars de vergunning gegeven?, het lijkt op dat de werkgevers ook hier profiteren. Volgens mij de overheid moet hier aan einde moet maken.
   
   
   

  • Jaap
   says:

   Works is een slecht uitzendbureau , maken een afspraak over een uurloon …krijg je het contract met een lager uurloon en allemaal rare vergoedingen om je netto loon op te krikken.Voor hun is die vergoeding belasting vrij ,kom je in de WW gaan al die vergoedingen eraf.eigelijk zou de belasting in deze in moeten grijpen ..het is gewoon een vorm van belasting ontduiking