Inleenvergelijk.nl Een site voor en door inleners maar over uitleners

Logotype Inleenvergelijk.nl We zijn weer een nieuwe online recruitment site rijker: Inleenvergelijk. Een site over uitleners. Verward? Lees dan gerust verder.

Want Inleenvergelijk is net zoiets als vergelijkingssites voor werkgevers. Die dus bedoeld zijn voor werknemers.

Want werknemers laten daar beoordelingen over werkgevers achter. Zodat andere werknemers een bron hebben om een eventueel nieuwe werkgever te ‘researchen’.

En Inleenvergelijk biedt dus inleners van tijdelijke arbeidskrachten de kans om de uitleners (die de tijdelijke arbeidskrachten leveren) te beoordelen. Zodat andere inleners die uitleners kunnen beoordelen voordat ze met hen in zee gaan.

Het gaat dus om uitzendorganisaties en detacheringsbureau’s die op Inleenvergelijk onder het vergrootglas worden gelegd.

Achtergrond
Inleenvergelijk is opgezet door Bertrand (Egbert) Prinsen (via Labor Emptum) en Cor(nelis) van der Linden (via Van der Linde Beheer) die gezamenlijk ook een adviesbureau voor het inlenen van personeel besturen: Labor Redimo.

De Homepage
De homepage van Inleenvergelijk ziet er zo uit:

Homepage Inleenvergelijk.nl

De site kent dus twee doelen:

 1. Zoeken naar uitleners
 2. Beoordelen van uitleners

En beide doelen zijn natuurlijk bedoeld voor inleners. Hoewel uitzendkrachten hier op termijn ook wel eens hun licht zouden kunnen opsteken…

Nu nog niets te vinden
Op dit moment is er nog niet veel op Inleenvergelijk te vinden. De site is sinds 1 augustus live en er zijn in totaal vijf beoordelingen gegeven. Da’s natuurlijk nog bitter weinig.

Vooral als je bedenkt dat er 6.914 uitleners op de site vermeld staan; Inleenvergelijk claimt dat zij alle bureau’s via een periodieke update met de NV Databank (Kvk) op de site voert.

Er zal dus nog wel heel wat promotie en ruchtbaarheid aan deze site moeten worden gegeven om de beoordelingen binnen te laten stromen. En enige waarde aan het geconsolideerde resultaat toe te kennen.

Voor diegenen die niet kunnen wachten; hier alvast de top 5 (wat dus meteen alle beoordelingen zijn):

Beoordelingen Inleenvergelijk

Geef een antwoord

16 Comments
 • rien oldenbeuving
  says:

  ie heeft er wel eens bij “globe intervent”oftewel personeelvannu
  gewerkt?
  Dan weet je pas echt hoe slecht je terecht kunt komen, hebben in een vervallen half uitgebrand pand een kantoorruimte waar ze geen post kunnen ontvangen ( dat moet naar een medewerker thuis)
  Dat is allemaal niet zo erg, MAAR; na er 11 dagen gewekt te hebben werd er maar niet betaald, bellen,emailen,bellen ga maar door geen geld.
  Na 2 maanden kreeg ik geld geen 11 maar 10 dagen en er was nog € 65 van mn geld afgetrokken voor een paar werkschoenen van € 5 ook
  de afspraak bij sollicitatie was; elke week € 250 voorschot vierwekelijkse afrekening
  eindresultaat na daar drie keer ook nog op kantoor te zijn geweest; na 8 weken beurde ik en dan nog niet eens € 220 per week
  rien

 • Marc Drees
  says:

  @Martijn:
  Dit soort sites zijn gebaseerd op het Wisdom of Crowds principe.

  Waarbij volgens het boek Wisdom of Crowds het resultaat van een groot aantal meningen een betere uitkomst biedt dan (pak hem beet) 95% van de individuele meningen. Een mooi voorbeeld hiervan is het raden van het aantal kauwgomballen in een glazen pot.

  Het aardige hierbij is dat de gemeenschappelijke uitkomst met grote regelmaat van een betere kwaliteit is dan de meningen van specialisten op een bepaald terrein…

  Het probleem is echter dat er dan wel aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan die bij vergelijkingssites zelden aanwezig zijn. En dat is dat de meningen onafhankelijk gegeven moeten worden.

  En het is zeker op dit punt dat vergelijkinfssites mank gaan. Waardoor er een zeker risico wordt gelopen dat er een overdreven positief of negatief beeld ontstaat.  Of dat de resultante er redelijk uitziet terwijl de onderliggende meningen zeer ver uit elkaar liggen.

  Vergelijkingssites werken, zoveel is zeker. Maar of ze goed werken is nog maar zeer de vraag. Bij een toenemend belang van dit soort sites zullen beoordeelde bedrijven ongetwijfeld vergelijkingssite wenselijk gedrag gaan vertonen.

 • Bertrand Prinsen
  says:

  @Martijn,

  Ik kan me je gevoelens wel voorstellen. Die hebben de uitleners namelijk ook, maar dan net andersom. ZIj zijn juist bang dat alleen negatieve verhalen er op komen…. En er zijn er echt die ook minder enthousiaste inleners benaderen. Ik ben overigens niet bang dat juist de grootste uitleners bovenaan komen te staan. Hoe meer beoordelingen, hoe gemiddelder de score wordt, waardoor ze ook minder uitschieters hebben. En als ze dan echt bovenaan komen te staan, verdienen ze het ook.

  Groet,

  Bertrand

 • martijn
  says:

  Ik heb gemende gevoelens over dergelijke sites. Het lijkt me dat je als uitlener strikt enthousiaste inleners benadert voor een beoordeling. Zitten er vrindjes tussen, dan heb je al snel een 8 of een 9 te pakken. Het zou stoer zijn als je ook minder enthousiaste inleners benadert, maar dat zal niet gebeuren. Daarnaast zullen in veel gevallen de grootste uitleners bovenaan komen te staan omdat ze meer enthousiaste inleners kunnen benaderen dan bijvoorbeeld een uitlener met 1 of 2 vestigingen.

 • Niek Staman
  says:

  @Marc:

  Excuses dan Marc, niet bedoeld als plug. Ben natuurlijk wel enthousiast en zag direct de analogie met het onderwerp. En ik ben  erg benieuwd hoe recruiters tegen dit soort trends aankijken.

  Groet,

  Niek

 • Marc Drees
  says:

  @Niek:
  Een lekkere plug Niek, maar je stond al in mijn lijstje van toko’s voor de Bedrijvenindex…

  En voor de volgende keer alvast: reacties die als onbeschaamde zelfpromotie worden gezien worden van RecruitmentMatters verwijderd. Deze reactie voldoet aan dat criterium…

 • Niek Staman
  says:

  Goed initiatief! Begin dit jaar zijn wij (3 interimmers) met de intermediair-vergelijker (.nl) gestart, waar je uitleners van zelfstandige interimmers kon beoordelen. Zelfde missie: overzicht en inzicht in prijs/kwaliteit. Alleen staat bij ons de ingeleende interimmer centraal.

  Het is inderdaad lastig om veel beoordelingen te krijgen; er zit namelijk niet een directe trigger in voor de bezoekers. We hebben nu ruim 50 beoordelingen binnen. Ben benieuwd hoe inleenvergelijk.nl dit gaat aanpakken, de doelgroep is in ieder geval wel een stuk groter.

  De intermediair-vergelijker is inmiddels opgenomen in http://www.you2b.nl (dikke maand live). Hier vind je naast de meeste intermediairs (die je kunt beoordelen) een groeiende groep interimmers die je ook kunt beoordelen en benaderen.
  Net zoals bij inleenvergelijk.nl is de basisregistratie gratis, en kunnen intermediairs ervoor kiezen een betaalde showcase te plaatsen.

  Veel succes!

 • Marc Drees
  says:

  @Bertrand:
  Natuurlijk blijven wij InleenVergelijk volgen en hopelijk helpt dat een beetje om het aantal beoordelingen te laten groeien.

  En goed om te weten wie de derde participant is; hoewel hij niet als bestuurder staat vermeld.

 • Bertrand Prinsen
  says:

  Beste Jan,

  Bedankt voor je steun. Ik ben blij om te zien dat je tot dusver blij bent met de site. Dat zijn wij ook namelijk. Inderdaad staat er nog niet veel op. Dit komt met name doordat we wegens uitloop van de sitebouw niet “echt” live konden gaan op 1 augustus. En dat terwijl de Flexmarkt met de datum van 1 augustus al bij de drukker lag….

  Maar goed, ook nu krijgt de site al aandacht en daar zijn we erg blij mee!
  Eind van de middag gaat het persbericht de deur uit (ik stuur deze ook nog naar recruitment matters) en gaan we via een aantal andere wegen proberen om zo veel mogelijk mensen naar de site te krijgen. En inderdaad Marc, ook proberen om zoveel mogelijk beoordelingen binnen te krijgen. Want zonder beoordelingen gaat het geen succes worden. Maar we hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

  Nog even voor de volledigheid, we zijn de site gestart met z’n drieen. Ook Arjen Veenstra is mede-oprichter van de site.

  Nogmaals bedankt en ik hoop dat jullie InleenVergelijk blijven volgen!

  Met vriendelijke groet,

  Bertrand Prinsen

 • Marc Drees
  says:

  Zoals met alle ‘crowdsourcing’ sites hangt het succes natuurlijk nauw samen met een kritische massa aan beoordelingen. Voor een B2B vergelijkingssite lijkt me dit nog een maatje moeilijker dan een B2C vergelijkingssite. Maar moeilijk is natuurlijk niet onmogelijk!

 • Jan de Boer
  says:

  Gek dat een dergelijke site er eigenlijk nog niet was, er zijn immers overal sites te vinden over vergelijken.
  Als planner ben ik echter wel blij met deze ontwikkeling, ik heb nooit geweten dat er zoveel bureaus in Nederland te vinden waren. zo’n 7.000 is wel een hele hoop!
  Jammer inderdaad dat er nog weinig beoordelingen op staan. Ikzelf zal eens kijken of het mij lukt een bureau te beoordelen en na te gaan hoe de makers van de site hiermee om gaan.

  In ieder geval is het beter zoeken dan met de gouden gids of met een telefoonboek (voor wie die nog gebruikt). Er staat goed omschreven welke bedrijven in welke functiegroepen doen.

  Wellicht dat hier ooit een “match” gemaakt kan worden tussen uitleners, inleners en uitzendkrachten.

  In ieder geval wens ik de makers Cor en Betrand veel succes toe met de opzet van deze site.

  Groeten,
  Jan