Madison Black spamt verkeerde doelgroep met foute tekst

Spam Vandaag kreeg ik een e-mail van Madison Black waarbij ik twijfelde of dit een schandpaal artikel zou worden of dat ik vooral aandacht zou besteden aan de belabberde inhoud.

En het is het laatste geworden; want deze e-mail is werkelijk dramatisch. Allereerst omdat ik helemaal niet tot de doelgroep behoor. En ten tweede om de kwaliteit van de tekst. Of liever het gebrek daaraan.

De e-mail
Dit is de inhoud van de e-mail:

E-mail Madison Black

De verkeerde doelgroep
Ik ken SAP, ik weet wat SAP doet. Ongeveer. Als dat mij een SAP professional maakt, is deze e-mail aan het juiste adres. Hoewel ik als SAP professional waarschijnlijk geen intermediair nodig heb om mijn volgende klus/baan te vinden…

Maar ik ben geen SAP professional. Dus waarom krijg ik deze e-mail? Wegwezen!

Een slechte kwaliteit tekst
Weet niemand bij Madison Black dat het niet ‘jou behoeftes’ is, maar ‘jouw behoeftes’?

En niet ‘jou marktsector’?

En niet “jou carriereplannen’?

Als je een poging doet om een wervende tekst te sturen, doe dan een goede poging. Dit is een pure belediging voor de ontvanger. En een grondige diskwalificatie als ‘elite team’.

Conclusie
Slechte spam!

Geef een reactie

3 Comments
  • Marc Drees
    says:

    Vandaag ben ik gebeld door een vertegenwoordiger van Madison Black. Om uit te leggen hoe het kwam dat ik benaderd was. En vooral om me te vragen hoe Madison Black ervoor kon zorgen dat deze posting van RecruitmentMatters verdween.

    Ik heb op mijn beurt uitgelegd dat een artikel niet van een weblog verdwijnt. Maar hem uitgenodigd dat hij altijd het perspectief van Madison Black als reactie op deze posting kan toevoegen.

    Overigens zou ik de mailing hebben ontvangen omdat ik in 2003(!) op een functie zou hebben gesolliciteerd waar ‘iets met SAP’ in voorkwam. Natuurlijk!

  • Marc Drees
    says:

    @Tineke:
    Met Madison Black heb ik nog nooit zaken gedaan. Ik weet wel dat ik al een keer eerder spam van ze heb ontvangen met als afzender K. Wheeler. Wat me een hele vreemde grap leek; omdat ik me niet kon voorstellen dat Kevin Wheeler zich met een spammende recruitment club zou inlaten.

    En dat bleek ook niet zo te zijn; want het was een dame met toevallig dezelfde achternaam en dezelfde eerste initiaal.

    Maar neem van mij aan dat ik dit soort clubjes nooit en te nimmer een echt CV achterlaat. Uitsluitend CV’s waarin ik het doel van mijn bezoek vermeld. Iets wat in hun geval overigens evenmin heb gedaan.

    En appelsap drink ik al jaren niet meer. Tenzij het een tijd goed heeft gegist.

  • Tim v. Pappelendam
    says:

    Welke jobboards sta jij met je CV? Ik denk dat het gewoon een slechte DM is die verkeerd getarget is. Of je hebt een keer erin staan dat je gewerkt heb met SAP, of dat je graag appelsap drinkt 😉 Of heb je nergens je CV online staan?