Matching en online recruitment: made in heaven, 6

puzzelstukjes In een vorige aflevering heb ik een overzicht gegeven van de extra mogelijkheden die matching kan bieden voor online recruitment.

En vandaag wil ik dan de derde van die mogelijkheden behandelen: Gedetailleerd beeld van de mate van overeenkomst.

Gedetailleerd beeld van de mate van overeenkomst
Omdat een matchscore is opgebouwd uit matchscores van alle onderliggende criteria kan per detail worden aangegeven hoe goed de overeenkomst tussen het profiel van de kandidaat en dat van de vacature.

Op het gebied van opleidingen, vaardigheden, werkervaring; maar ook voor salaris, reistijden, secundaire arbeidsvoorwaarden, etc.

Hoe werkt dat dan?
Laten we weer even het matchprofiel erbij nemen:

Matchprofiel

We hebben matchscores voor ieder onderdeel; en dus kan ik als kandidaat zien hoe goed ik op elk onderdeel scoor.

Met de overall matchscore voor dat onderdeel (het resultaat van de matchscores vanuit het perspectief can de kandidaat en het perspectief van de vacature).

Of met de individuele matchscores voor dat onderdeel (vanuit mijn perspectief als kandidaat of vanuit het perspectief van de vacature).

En door dat gedetailleerde beeld kan ik bijvoobeeld besluiten om mijn eisen bij te stellen; bijvoorbeeld door een lager salaris te verlangen.

Met als onmiddelijk gevolg dat de matschscores verbeteren. Zowel voor het betreffende onderdeel (het salaris) als voor het overall resultaat.

Wat betekent dat dan?
Het betekent dat je als kandidaat de gelegenheid krijgt om zeer gedetailleerd te onderzoeken waar er eventuele discrepanties zitten tussen wat de vacature van jou verwacht en wat jij van de vacature verwacht.

En dat je daarop kan inspelen. Door bijvoorbeeld je eisen bij te stellen. Of door de vacature als onvoldoende interessant te beschouwen.

Natuurlijk biedt een dergelijke functionaliteit de kandidaat ook de mogelijkheid het eigen profiel ‘op te leuken’. Om zo optimaal te matchen op de vacature. Maar dat heeft feitelijk niets met matchen als functionaliteit te maken. Het wordt alleen iets makkelijker doordat je als kandidaat heel snel inzicht kan krijgen in de onderliggende verschillen.

Geef een reactie

1 Comment