Studentenuitzendbureaus helpen je aan je eerste baan

Veel van mijn vrienden kloppen in deze maanden aan bij studentenuitzendbureaus voor een vakantiebaan. Ik ben er eigenlijk wel trots op dat ik nooit gebruik heb gemaakt van dergelijke instanties om aan een baan te komen. Als ik een (bij)baan wilde, ging ik langs het bedrijf waar ik mijn oog op had laten vallen, of stuurde ik een e-mail.

Nieuwe rol
Blijkbaar ben ik de enige. Studentenuitzendbureaus helpen studenten nu ook bij het vinden van een stage of opleidingsrelevante werkplek. En voor afgestudeerden gaan ze op zoek naar die eerste baan. Ook hier ben ik van plan me verre van een uitzendbureau te houden. Ik kan dat zelf wel!

Gevraagd: consultants m/v
Het brengt wel wat extra investeringen met zich mee, deze nieuwe rol van uitzendbureaus. Bemiddelen voor een eerste baan is wel iets anders dan bemiddelen voor een bijbaan.  Die laatste is er om snel geld te verdienen. De eerste baan is van een andere orde. Lijkt mij. Er worden dan ook volop consultants aangenomen die pas afgestudeerden aan de eerste job moeten helpen. 

Geef een antwoord