Op zomerkamp leren ondernemen

NFTE traint normaliter probleemjongeren, maar ze helpt ook jongeren ondernemer te worden, een gestopte studie weer op te pakken of om een baan te vinden. Network for Training Entrepeneurship zegt dat de straatwijsheid van drop-outs en probleemjongeren juist van pas komen bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Deze week melde een bonte mix van probleemjongeren, drop-outs en jongeren die een MBO- of HBO opleiding volgen zich voor de cursusdagen.

Overweldigend enthousiasme
De twaalf jongeren die geselecteerd waren uit de veertig (wat een overweldigend enthousiasme en dat met een reclame op partypeeps2000.com) aanmeldingen, zaten daar op basis van hun creativiteit en motivatie. Einddoel is dat ze maandag, na acht dagen cursus,  een businessplan op tafel hebben liggen. En daarmee naar de Kamer van Koophandel gaan. Wie weet kom ik ze tegen als ik 1st Floor ga registreren.
 

Neem je pak mee. Je wordt niet thuis gebracht.
Als ondernemer kun je, mits je het goed doet en pas na verloop van tijd, flink wat geld verdienen. Vooral het laatste gedeelte van die zin sprak de cursisten wel aan in het zomerkamp met de titel ‘be a business man’.
Ik ben het natuurlijk al niet eens met de naam. Maar wat dat betreft ben ik een salonfeminist. Zo vind ik het niet meer dan logisch als mijn toekomstige vent de technische dingen in huis regelt. Daar is hij toch man voor? 

Geef een reactie