Vacaturesite top 10: Stabiel op 99.000

Vacaturemonitor En we blijven stabiel op iets onder de 100.000 vacatures deze week. Zoals min of meer de verwachting was, nadat we vorige week voor de eerste keer onder de 100.000 vacatures waren gedoken.

In het hart van de vakantieperiode is er dus sprake van weinig verandering in het totaal aantal vacatures. Wat overigens niets wil zeggen over de onderliggende verhoudingen bij de vacaturesites, want daar zijn de nodige wijzigingen te melden.

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

  1. Nationale Vacaturebank: 17,1%
  2. Totaljobs: 13,5%
  3. Monsterboard: 11,2%
  4. Werk.nl: 8,4%
  5. JobbingMall: 3,8%
  6. Vacaturekrant: 3,1%
  7. Content: 1,5% 
  8. NuWerk: 1,4%
  9. Intermediair: 1,4%
  10. Randstad: 1,3%

Nationale Vacaturebank verliest minimaal (-0,1%) terwijl Totaljobs een forse veer laat (-1,2%). Ook Monsterboard (-0,7%) laat een  verlies zien. Van de grote vier is het aleen Werk.nl (+0,2) die iets stijgt.  

De middenmoot is onverwacht gereduceerd tot 2 partijen door het onverwachte wegvallen van JobTrack uit de JobFeed meetresultaten. Verleden week maakte ik al melding van een kunstmatige daling van JobTrack, maar nu is deze site onverwacht uit de resultaten verdwenen. Ik heb JobFeed al om uitleg gevraagd.

In de middenmoot laat JobbingMall (+0,5%) een groei zien terwijl Vacaturekrant (-0,2%) een licht verlies aantekent.

En bij de kleinere site is ook een verandering te melden: De binnenkomst van NuWerk. Nu zal dit vooral het gevolg zijn van de introductie van NuWerk. Gezien het aantal vacatures (minder dan 5.000) is dit niet een site die structureel bij de eerste 10 vacaturesites te vinden zal zijn.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

week 12 - 32

Leek vorige week Totaljobs langzaam maar gestaag op weg naar de nummer 1 positie; deze week wordt dat beeld direct weer gelogenstraft. Maar ja, we kijken op de langere termijn, dus wie weet. 

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Het blijkt dat door een verandering aan JobTrack de spidering van JobFeed niet goed werkte. Dit is ondertussen aangepast. Vanaf volgende week zal JobTrack dus gewoon weer van de partij zijn!