Facebooks’ Beacon is nog schunniger dan eerder gedacht

Techcrunch meldt net dat Facebook weer een rechtszaak aan de broek heeft gekregen naar aanleiding van Beacon. In april van dit jaar klaagde iemand al Blockbuster aan vanwege het doorgeven van informatie aan Facebook via Beacon.

En ook dit keer zijn er een aantal bedrijven die samen met Facebook worden genoemd. Natuurlijk is Blockbuster er ook weer bij, met daarnaast Fandango, Hotwire, Travel Inc, Overstock, Zappos, and Gamefly.

En in dit geval gaat het om een waarvan ik in ieder geval niet op de hoogte was. Het lijkt er namelijk op dat via Beacon ook informatie van klanten naar Facebook werden gestuurd die helemaal geen Facebook gebruikers zijn. Goedemorgen!

Op Techcrunch wordt dit zo verwoord:

“The Beacon program sent information regarding specific user transactions on Facebook Beacon Activated Affiliates’ websites to Facebook regardless of whether the user was a Facebook member or not. Thus, no consent was sought, nor was any consent obtained from persons who utilize the Facebook Beacon Activated Affiiliate’s website who were not Facebook members…”

“It was deceptive because, in almost every instance, the information sharing was contrary to the stated privacy policies of the Facebook website and every other Facebook Beacon Activated Affiliate that had signed up for the program.”

Dat kan nog een gezellige situatie worden. En hoe is het toch mogelijk dat een bedrijf als Facebook met dergelijke praktijken nog steeds ongestraft kan wegkomen?

Geef een antwoord

2 Comments