Breaking news: Friendhunter is nu helemaal live!

Online referral Jawel, vandaag is Friendhunter volledig live gegaan. Want waar op 10 juli het werkgevers gedeelte live ging is vandaag het netwerker gedeelte erbij gekomen. Zodat de volledige service nu beschikbaar is.

En daarmee wordt het buitengewoon spannend in online referral land. Een goed moment om de verschillende spelers nog eens even kort de revue laten passeren. Met extra aandacht voor Friendhunter natuurlijk.

Logo Spotajob Spotajob
De senior onder de Nederlandse online referral services. Actief in Nederland en Denemarken.

Sinds kort staat Spotajob in de belangstelling van Wegener/JobTrack. Waardoor het leven van deze site voorlopig zeker gegarandeerd zal zijn. Met of zonder De Pers.

Logotype Zubka Zubka
De Nederlandse loot aan dit van oorsprong Engelse initiatief is kort geleden live gegaan. Waarmee Zubka op dit moment in de UK, Duitsland en Nederland actief is.

image Usersix
Een site die volledig onverwacht de kop opstak. En die blijkbaar zo snel mogelijk wil cashen gezien het nogal bizarre business model. Usersix is uitsluitend in Nederland actief.

Verder is er nog heel weinig over deze site bekend. Een echte outsider dus!

Logotype Friendhunter Friendhunter
En dan vanaf vandaag dus Friendhunter. In zijn volledige vorm wel te verstaan. Waarmee het dus op gelijke hoogte komt met de overige online referral services in dit bericht.

En de homepage ziet er vanaf vandaag dus zo uit:

Homepage Friendhunter

Het persbericht van Friendhunter bevat nog een aantal aardige informatie snippets.

Want waar ik eerder wist te melden dat Arno Bouwens en Frank Jansen achter dit initief zaten, blijkt er nog een derde persoon betrokken te zijn: Maarten Alleman (about:blank). Geen kleine jongens dus!

En bij een illuster gezelschap horen natuurlijk dito ambities. En dat blijkt het persbericht van Friendhunter waarin gesproken wordt over social recruitment. Waarbij natuurlijk naar de service van Friendhunter wordt verwezen:
Bedrijven plaatsen vacatures en bieden een premie aan de netwerker die binnen zijn of haar eigen relatienetwerk de geschikte kandidaat weet te vinden: social recruitment.

Ook goed om te weten: Friendhunter werkt op een no cure – no pay basis. Dus alleen als een bedrijf via Friendhunter een medewerker vindt hoeft er afgerekend te worden. En dat is 20% van de referral fee. En die referral fee wordt door het bedrijf zelf vastgesteld. Bepaald een stuk aantrekkelijk dan Usersix dus…

En misschien nog wel het belangrijkste; Friendhunter staat er niet alleen voor: De komende weken sluiten verschillende partners zich aan, onder meer DAGbanen.nl, Startlog, Marketingfacts en Frankwatching.

Die laatste is natuurlijk geen verrassing… Net zo min als de aanwezigheid van een Friendhunter blog.

Conclusie
Vanaf vandaag hebben we dus vier online referral services in Nederland. Waar enkele maanden geleden Spotajob het rijk nog helemaal alleen had.

Hoewel het op online referral gebied dus een warme zomer gaat worden zal op enig moment toch een al dan niet koude sanering moeten optreden. Tenzij heel bedrijvend Nederland massaal aan de online referral gaat…

Slotwoord
In de komende periode zal ik iedere site eens met een zeer uitgebreid bezoek vereren. Om vervolgens op dit blog mijn ervaringen als spotter, connector, sixer en netwerker te delen. Heerlijk, zo’n vergelijkend warenonderzoek!

Disclaimer:
Ik heb Friendhunter om niet aan een usability test onderworpen, op verzoek van Connect2Jobs.

Geef een reactie

3 Comments