Gen y-ers zijn moederskindjes

Uit een stuk van Bas van de Haterd bleek al dat jongeren steeds meer de hulp van hun ouders waarderen als het om de keuze voor en studie of een baan gaat. Maar daar blijft het niet bij. Jongeren blijven langer thuis (soms tot Italiaanse leeftijden) en ze gaan nog diep in de twintig met hun ouders op vakantie.

Mainstream Italië
De nrc.next stelde laatst dat het hierbij vooral om familiereizen naar het verre buitenland ging. Maar ondergetekende ging vorig jaar, op 21-jarige leeftijd nog gewoon met moeders mee naar mainstream Italië.
 Tuurlijk, ik ken genoeg vriendinnen die op drank-vakantie gaan in Turkije of Spanje. Maar een groot gedeelte daarvan gaat vervolgens ook nog een weekje naar Frankrijk, alwaar pappa en mamma in de sta-caravan op ze wachten. Ze hebben hun eigen tent, kunnen hun uitgaanspatroon doorzetten en gratis mee-eten wanneer het ze uitkomt.

Italië mainstream
Van de volwassen jongens tot 24 jaar woont 25 procent nog thuis, van de meisjes 23 procent. Ik hou het nu voor gezien en ben op zoek naar een appartementje in Rotterdam. Hoe ideaal zou het zijn als mijn ouders een investering zouden doen in La City (Rotterdam wil een vrouwelijker imago)? Niet dat ik hun hulp nodig heb bij de keuze voor het huisje waarin ik wil wonen (ik heb ‘m al op het oog). Nee, het is pure gemakzucht. En armoe. 

Geef een reactie

3 Comments