Internet het belangrijkste kanaal voor jonge(re) Nederlanders

Buitengewoon interessante informatie over het mediagebruik van Nederlanders, volgens een recent verschenen Forrester rapport. Waaruit blijkt dat Internet als kanaal zelfs de TV begint te overvleugelen. En dat is natuurlijk belangrijke informatie voor online recruitment.

En het onderzoek dateert zelfs uit het 2e kwartaal van 2007; dus het is redelijk te veronderstellen dat de dominantie van Internet alleen nog maar is toegenomen.

Het mediagebruik per leeftijdscategorie ziet er als volgt uit:

Media usage per week in the Netherlands

Internet is verreweg het belangrijkste kanaal voor 16 – 24 jarigen, terwijl TV en Internet bij de volgende leeftijdsgroep gelijk liggen. Pas vanaf de categorie 35 – 44 jarigen is er een klein verschil in het voordeel van TV te bespeuren. Wat doorzet in de hogere leeftijdscategorieën.

Radio speelt een redelijk belangrijke rol in vrijwel alle leeftijden met uitzondering van de jonkies. En print speelt nog amper een rol van enige betekenis. Maar dat is zeker geen nieuws meer.

Als het nog een vraag was waar je met vacatures moet adverteren dan is die vraag nu wel afdoende beantwoord. Of zijn er alsnog argumenten om papier te verspillen; afgezien van het onmeetbare begrip employer branding?

Geef een reactie

3 Comments