Namaak MVO

Ik schreef hier al eerder over maatschappelijk verantwoord ondernemen en het belang van dit oprecht doen. Daarom gingen mijn nekharen net overeind staan van de volgende zin op de website van isense.

Jij kunt ons helpen winnen! Stem op iSense en help ons daarmee ook Prayas Welfare Society steunen! Mede door jouw stem kunnen wij een kind in India een jaar lang naar school laten gaan

Nu heb ik al eerder hier mijn twijfels over deze organisatie gehad toen ze me, omdat ik een CV op monsterboard had gezet, spontaan toevoegde aan hun nieuwsbrief. De wet noemt dat SPAM. Ik zie dat ze veel doen met inspelen op trends en het bedenken van acties. Ik krijg bij het bedrijf echter een extreem gemaakt gevoel. Niets lijkt oprecht, deze zin bevestigd dat voor mij.

Geef een reactie

2 Comments
 • Jaap Steinvoorte
  says:

  isense? Nooit van gehoord. Gelukkig maar 🙂 Als ik dit zo lees dan hadden ze beter nosense kunnen gebruiken.
  jij kunt ONS helpen winnen. De vraag is, wat krijg IK van isense als IK MIJN stem uitbreng. isense = nosense.

  Ik wordt er een beetje chagrijnig van. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen begint bij jezelf 🙂 

  Hierbij dan maar even de website naar prayas: http://www.prayas.org/ en de plek waar je een donatie kunt doen: https://www.networkforgood.org/donation/MakeDonation.aspx?ORGID2=810528303 
  Dit soort giften zijn van de belasting aftrekbaar bij mijn weten.

  isense vraagt om de gift tbv prayas aan hun over te boeken. No way!
  MVO? Dan graag algehele transparantie. Wat doe je, waarom, hoeveel geld heb je binnen gehaald, hoeveel heb je zelf gehouden. Hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen bij de organisatie waar je het aan overboekt, hoeveel kinderen worden er echt geholpen, etc… It doesn’t make any sense 🙂
  En neem ook een linkje op naar de organisatie die je steunt is mijn advies.
  En als laatste? Dit soort praktijken, beetje zielig doen om zo, voor eigen gewin, stemmen binnen te halen mag van mij zwaar bestraft worden. Zoals ik het beleef mbt isense is alles puur eigenbelang.