Met mamma hospiteren

Ik schreef het al, luttele posts geleden, jongeren blijven langer thuis. En: Gen y-ers zijn moederskindjes. Ouders helpen hun uithuisgaande kinderen steeds vaker bij hun zoekocht naar een kamer of piepklein appartementje. Het blijft niet bij een post-it in de buurtsuper.

Ouders-in-actie
Wie heeft niet het beeld gezien in de Telegraaf van de moeder die erop uittrok met een bord in Amsterdam om een kamer te zoeken voor haar zoon? Nu is het de perfecte tijd om ouders-in-actie te zien, want iedereen is in de zomer op zoek naar een kamer. Gelukkig zijn er genoeg kamers op te vullen. De kamernood is in veel grote steden (met uitzondering van Amsterdam en Leiden) inmiddels voorbij.
  

Hotel Drees
Ik ga hotel Drees ook verlaten. Ik heb een huis gevonden in Rotterdam waar al drie studiegenoten (waarvan een van mijn beste vriendinnen) wonen. Het is schoon, groot en in het centrum. Nu nog hospiteren.

Veel beginnende studenten nemen echter geen genoegen met een kamer. Steeds vaker gaat hun interesse uit naar een appartementje, dat vaak redelijk te betalen is, met huursubsidie. Helaas zitten die al grotendeels vol. Welgestelde ouders van nu kopen daarom steeds vaker een appartement voor hun kroost. Helaas is Marc niet trendgevoelig. 

Geef een reactie

8 Comments