Arbeidsvoorwaarden voor flutbaantjes

De arbeidsomstandigheden van vakantiebaantjes zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Waarom blijven vrienden en vriendinnen dan toch in die flutbaantjes hangen?

Om snel geld te verdienen? Dan kun je beter doen zoals kennissen van mij (zulke rare vrienden heb ik gelukkig niet), die meedoen aan medische experimenten. Of zich aanmelden voor allerlei modellenbureaus, hopend op een opdracht van Maxim. Die felbegeerde titel ‘Buurmeisje van het jaar’ levert namelijk flink wat cash op.


Geen beperkingen
CNV Jongeren maakte afgelopen week haar Vakantiewerkonderzoek openbaar. Daaruit blijkt dat de helft van de jeugd onder de zestien geen loonstrookje of arbeidsovereenkomst heeft. Geen richtlijnen betekent vooral: geen tilbeperking, geen maximaal aantal uren en nauwelijks bescherming tegen gevaarlijke apparaten.

(Speur)werk
De Arbeidsinspectie doet uiteraard ook dit jaar weer goed (speur)werk. Vorig jaar constateerden zij dat een derde van de werkgevers de regels overtrad. Het ergste was het gesteld in de horeca. Vriendin E. klaagt de fooien steeds lager worden, dus voor het geld hoef je de horeca ook  niet meer in…

Geef een reactie