Zijn twitteraars schizofreen?

Logotype Twitter Twitter wordt een microblogging platform genoemd. Wat natuurlijk volstrekte onzin is. Tenslotte valt er niet te (micro)bloggen in 140 letters. Want dat is het maximum aantal posities dat je in één Tweet kwijt kan.

Twitter is een vorm van instant messaging hoewel het als lifestreaming wordt betiteld. En Twitter fans staan zich er met regelmaat op voor dat ze sneller breaking news weten te melden dan het traditionele nieuws.

En daarom is het volgende bericht op TechCrunch, toch een verzameling lifestraming fanaten, extra vreemd: CNN Fails To Include Spoiler Alert In Tweets, Ruins Olympics.

Wat is het geval? Michael Phelps haalde op de Olympische Spelen zijn achtste gouden medaille. Volstekt uniek natuurlijk. En CNN stuurde daarover meteen een tweet de wereld in.

Om vervolgens door allerlei Twitteraars te worden aangevallen. Omdat de TV-beelden in de VS veel later worden verzonden. En dus heeft CNN, volgens deze Twitteraars, de verrassing verkloot. Die dat vervolgens natuurlijk weer massaal tweeten…

Wat een krankzinnige onzin! Als je een instant kanaal gebruikt waar de nodige informatie zeer vroeg wordt gemeld moet je natuurlijk niet zeuren als dit soort informatie doorkomt.

En CNN gaf (natuurlijk in een tweet) de enig logische reactie:
CNN chose to tell the story of the world rec. men’s 100m. it’s in the world media. it’s breaking news – not spoiler.

Gelukkig zijn de reacties van de lezers van TechCrunch vrijwel zonder uitzondering één van verbijstering. Gelukkig maar.

Geef een reactie