Baanbrekend Limburg, onterecht achtervolgd door berichtgeving

Baanbrekend Limburg. Een regionale vacaturesite voor de regio Limburg. Die dit voorjaar van start is gegaan. En die door de berichtgeving op RecruitmentMatters zich aan de CBP regelgeving conformeerde.

So far so good zou je dus kunnen zeggen. Nou, niet helemaal. Althans voor Baanbrekend Limburg. Want de berichten op RecruitmentMatters achtervolgen haar nu nog.

Dat is wat de directeur van Baanbrekend Limburg, André Ansems, mij enkele dagen geleden meldde:

Door uw fantastische zoekmachine optimalisatie blijft het artikel dat u heeft geschreven ons langdurig negatief volgen. De link staat op positie 4 bij Google en enkele zakelijke overeenkomsten worden beinvloed omdat wanneer je ‘Baanbrekend Limburg’ intypt, dit artikel van bijna 4 maanden geleden tegenkomt. 

En het gaat hier natuurlijk om het eerste artikel waarin ik constateerde dat Baanbrekend Limburg zich niet aan de CBP regelgeving hield. Wat ondertussen niet meer het geval is want Baanbrekend Limburg heeft dit keurig gecorrigeerd.

Als je met een dergelijke situatie wordt geconfronteerd is het natuurlijk de vraag: Wat te doen? Er zijn volgens mij enkele opties:

 • Ik kan elke vorm van verantwoordelijkheid afwijzen. Tenslotte is de berichtgeving feitelijk correct geweest.
 • Ik kan de eerdere berichten terugtrekken of wijzigen. Dit was het verzoek van Baanbrekend Limburg.
 • Ik kan een nieuw artikel aan dit onderwerp wijden.

Zoals ondertussen duidelijk is, heb ik voor de laatste optie gekozen.

De reden hiervoor is simpel. Ik vind dat ik mij niet aan mijn verantwoordelijkheid als blogger kan onttrekken. Dat is overigens een persoonlijke keuze die op deze specifieke situatie is gebaseerd.

Ik ga nimmer aan geschiedvervalsing doen door artikelen ‘after te fact’ te wijzigen of terug te trekken als de inhoud van die artikelen op het moment van schrijven feitelijk correct was.

Dus de laatste optie is voor mij de enige mogelijkheid. Waarbij de door Ansems gememoreerde ‘fantastische zoekmachine optimalisatie’ van RecruitmentMatters de rest moet doen.

Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Marc, misschien nog een extra mogelijkheid. Zet in je oorspronkelijke bericht ergens een edit met de link naar dit bericht en het bericht met de correctie. Dus niet in de reacties (die lezen velen niet ben ik achter gekomen, steeds meer mensen zeggen: ja, dat geenstijl gedoe, ik lees enkel het stuk)… maar in het artikel zelf, bijvoorbeeld boven- of onderaan, een cursieve link of zo.

  0
  0