GoogleMaps mashups in online recruitment: Marktplaats

GoogleMaps mashups Vandaag alweer de vierde site in de reeks over GoogleMaps mashups in online recruitment. Die ik natuurlijk beter kaart mashups in online recruitment had kunnen noemen. Hoerwel GoogleMaps natuurlijk wel een beetje de household name voor dit soort mashups is geworden.

Vandaag dus een vierde site: Marktplaats.nl. Sinds de samenwerking met Monsterboard een serieuze online recruitment site met een kaartfunctionaliteit die Monster nog altijd niet kan bieden…

De schermen
Marktplaats kan banen in een lijst of op een kaart laten zien. Standaard worden de vacatures in een lijst getoond:

Vacatures in lijst

Een tabje met een icoon van de landkaart van Nederland maakt het mogelijk vacatures op een kaart te tonen:

Vacatures op kaart

En hier heb je exact dezelfde functionaliteit tot je beschikking als bij de lijst presentatie van vacatures. En dat is uitstekend. Verder kan je de kaart verplaatsen en in en uitzoomen.

Als ik met mijn muis over een icoontje op de kaart beweeg krijg ik de functietitel en soms een logo te zien. Dat logo ziet er net als bij TalentLab in een aantal gevallen nogal matig uit. Klikken op de functietitel brengt me naar de details van een vacature. Net als bij het lijstscherm dus.

Conclusie
Een uitstekende integratie van een kaartfunctie in de overall functionaliteit van de site. Dat is wat Marktplaats heeft gerealiseerd. En daarmee een voorbeeld voor alle online recruitment sites zonder kaartfunctie, of met een kaartfunctie die er maar een beetje bij bungelt.

Marktplaats gebruikt overigens geen Google of Microsoft kaartapplicatie, maar een geheel eigen variant, mogelijk via GIS leverancier DCS. Maar dat is niet helemaal duidelijk.

Geef een antwoord