Kaart mashups in online recruiment: Superjob

Zoeken naar vacatures met GoogleMaps Toen ik de serie over GoogleMaps mashups in online recruitment applicaties begon deed ik de volgende oproep:  Zijn er online recruitment sites die GoogleMaps inzetten? Laat het me weten en ik neem ze mee in deze zoektocht.

In een reactie kwam Michel Rijnders met de volgende opsomming: adjobs, schaalx, superjob, ping-it, arbeidsmarkt.com, architectenweb, kangarooster, ispjobs, stageplaza, avdiensten, klimaatwerk, tripticom, matchboxx, qunited, avouch en nog vele anderen.

Nou, bedankt Michel…

Maar belofte maakt schuld dus ga ik in ieder geval deze sites eens bezoeken. Waarbij aangetekend dat ik kangarooster oversla, aangezien deze site niet meer online is.

Adjobs
Het kan zijn dat ze een kaart mashup hebben, maar ik heb die niet kunnnen vinden. En dat betekent dat een werkzoeker daar ook niet zomaar op terecht zal komen.

SchaalX
Net als bij Adjobs, niets gevonden. Dus snel door naar de volgende site.

Superjob
Bingo. Die heeft er een. En het is een GoogleMaps mashup.

En zoals in onderstaand voorbeeld duidelijk is te zien, volledig geïntegreerd in de standaard zoekfunctionaliteit:

lijstscherm

Zoekfunctionaliteit links, resultaten rechts. Waarbij je kan kiezen uit een lijst en een kaart weergave.

Helemaal goed dus! En Superjob heeft nog wel meer fraaie features. Want de iconen op de kaart tonen het aantal vacatures op een bepaalde locatie. En als je op zo’n icoontje klikt krijg je het volgende te zien:

balloon met 'lijstscherm'

Een lijstscherm in de balloon. En zelfs met tabs als het aantal vacatures te groot is om direct te laten zien. Heel fraai!

Het enige wat ik jammer vind is dat de balloon zich niet opent als je met de muis over een icoon beweegt, maar alleen als je op een icoon klikt.

Als ik dan eenmaal op een vacature klik dan zie ik de vacaturedetails; maar ook daar is nog gebruik gemaakt van de kaart mashup, door de locatie van de werkgever te tonen:

Vacaturedetails met kaart

Er is slechts één verschil; en dat is overigens van toepassing bij alle kaart mashups die ik ken.  En het verschil is als volgt:

Als ik via een lijstscherm naar de vacaturedetails ga en dan op de back button klik kom ik weer op de juiste pagina van het lijstscherm terecht.

Maar als ik dat doe via het kaartscherm kom ik niet op de kaartsectie terecht waarop ik was ingezoomd. Ik kom terug op het volledige kaartoverzicht terecht. En dat is best vervelend.

Dus er is nog iets te verbeteren, en dat ligt niet aan GoogleMaps.

Conclusie
Superjob heeft het dus echt super gedaan. Een uitstekende integratie van GoogleMaps in de vacaturesite. Klasse! Met een verbeterpunt dat voor alle sites met kaart mashups geldt.

Geef een reactie

3 Comments
  • Michel Rijnders
    says:

    Graag gedaan 🙂 Als je om meer verlegen zit: er zijn ongeveer 50 a 60 mashups in Nederland voor zover ik weet.

    Ik zag net in een cc dat adjobs je mooie screenshots heeft toegestuurd om te laten zien hoe je bij Google Maps terecht komt en ik denk dat je de Google Maps van schaal X bij de volgende tekst op de voorpagina kan vinden.

    Zoek je nieuwe baan via GoogleMaps
    GoogleMaps biedt je de mogelijkheid om in één oogopslag te zien welke vacatures we beheren en welke vacatures in de buurt zijn. Klik hier

    Het is in ieder geval duidelijk dat ze er voor sommige mensen duidelijker op moeten wijzen.