Kaart mashups in online recruiment: Ping-IT

Kaart mashups in online recruitment Vandaag de volgende online recruitment site die gebruik maakt van een kaart mashup om vacatures te tonen: Ping-IT. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het bedrijf gehoord, maar dat is natuurlijk geen enkel criterium.

Ping-IT gebruikt overigens GoogleMaps als kaart applicatie.

De homepage
Een Otys gebruiker met een door PXL ontworpen website. Dat kom je bij kleinere recruitment bureau’s natuurlijk met grote regelmaat tegen:

Homepage Ping-IT

En helaas, je kan het al in de navigatie aan de linkerkant zien staan. Vacatures zoeken en GoogleMaps staan als twee aparte items genoemd. Geen integratie van de kaart functionaliteit dus.

GoogleMaps pagina
En dat blijkt ook als je naar de GoogleMaps pagina gaat. Want waar de zoekpagina nog heel veel zoekcriteria heeft (Disciplines, Skills, Dienstverband, Regio, Opleidingsniveau, Werkervaring en Trefwoord) heeft de Googlemaps pagina er maar drie; Disciplines, Skills en Trefwoord.

En zo ziet die GoogleMaps pagina van Ping-IT eruit:

zoekpagina GoogleMaps

Wat wel heel prettig is, de zoekfunctie zorgt voor het automatisch resizen van de kaart, zoals hieronder goed te zien is:

GoogleMaps resized automatisch

En dat is natuurlijk top.

Door met de muis over een icoon te bewegen krijg je de functietitel te zien, je moet dus op de icoon klikken om meer van de functie te zien. Wat onnodig is.

En in het geval van Ping-IT kan er soms wel heel veel in de balloon worden getoond:

Balloon tekst 

Het zou een stuk prettiger zijn als je hier slechts de belangrijke kenmerken van de functie zou tonen, zoals bijvoorbeeld salaris, type dienstverband, aantal uur, vereist opleidingsniveau.

Als je op de functietitel klikt kom je vervolgens op een pagina met een gedetailleerde beschrijving van de functie uit.

Conclusie
Ping-IT heeft GoogleMaps toegevoegd als een apart gimmick. En dat is spijtig, want zo kan niet met alle selectiecriteria worden gezocht. Maar de wijze waarop de kaart zich automatisch resized op basis van de geografische spreiding van de vacatures is weer top.

Helaas vereist de interactie met de kaart weer onnodige muisklikken.

Geef een reactie

8 Comments
 • Jorrit Blok
  says:

  @Marc
  Mede namens Ping-it en alle gebruikers van de Otys functionaliteit voor Google-maps kan ik melden dat we je tip ter harte hebben genomen en vacatures zonder adresinformatie niet meer getoond worden op de maps.

 • PING-IT
  says:

  Doel van Googlemap,s is tijd overbruggen. als je op monsterboard een vacature plaats sta na dag 2 op pagina 5xx tijd op googlemaps is geen issiue meer! als je vacature testmanager amsterdam zoekt maar in Utrecht ook kan en je woond in het midden. maakt het niet meer uit of je op pagina 5oo nogwat staat. Wij hebben het ook toegepast op http://www.retailbaan.nl Nog bedankt voor de geschreven tip’s hoop dat wij dit kunnen gaan toepassen.

 • Jorrit Blok
  says:

  Oh en het is ook de keuze van de klant om de tweede zoekmachine (zonder googlemaps) erbij aan te zetten. Dat krijg je gewoon van mensen opties bieden he, soms willen ze ze allemaal aan hebben 🙂

 • Jorrit Blok
  says:

  @Marc
  Da’s wel weer waar natuurlijk. Echter, dan zie je ook weer niet zo gemakkelijk dat er een foutje in het adres zit. En sluit je niet uit dat iemand zijn job in de VS plaatst 🙂 Maar het is niet zo’n slecht idee en ik zal het dan ook direct even melden aan de ontwikkel afdeling.

  Dan nog even over de zoekcriteria bij Ping-it. Het is aan de klant zelf om, om het even welk matchcriterium dat ze in het systeem hebben te gebruiken in de zoekfunctie bij de Googlemaps. Dus de criteria die je in de andere zoekfunctie ziet…staan gewoon uit.

 • Marc Drees
  says:

  @Roel:
  Nooit te snel in de verontschuldigingsstand schieten natuurlijk! Tenslotte zou ook een applicatie kunnen ondervangen dat bij het ontbreken van de noodzakelijke informatie de betreffende vacature niet getoond wordt. Wel zo handig, toch?

 • Roel Kiers
  says:

  @ Marc & @ Bas: ik werk als OTYS user zelf sinds 1 maand ook met de Googlemaps tool voor mijn lokale vacaturesite zwolleheeftwerk.nl. Dat gaat uitstekend. Maar wanneer je bij de vacatureplaatsing niet het adres, de postcode of de plaats invoert waar de vacature is, krijg je deze situatie. Het is dus puur een fout/slordigheid van degene die de vacature heeft geplaatst.

 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Op de evenaar is als er geen coordinaten bekend zijn. Dan zou je dus eigenlijk geen icoon op de kaart moeten laten zien. In de VS is een ander verhaal, maar het is overigens ook helemaal fout.