Carrièretips van Huub op BNR

Mijn co-auteur voor Personalbrand.nl en Droombaan guru Huub van Zwieten heeft vanaf september elke week een carrièretip op BNR (met deze week een voorproefje). Zoals vaak deel ik Huubs mening, ook deze keer met zijn tip: vergeet de vraag: wat wil ik en begin met de vraag: wat heb ik te bieden?

De vraag: ‘wat wil ik’ is namelijk voor heel veel mensen heel erg lastig te beantwoorden. Want meestal wil je iets meer van dit (geld) of iets minder van dat (vergaderingen) of net iets anders werken (meer vrijheid, thuiswerk, vul maar in). Maar dat is doorgaans niet wat iemand écht wil. Wat zijn je dromen, je ambities? Mijn oud collega Edwin van Dillen zei altijd: zolang je dingen doet waar je meer energie van krijgt dan dat het je kost, maakt het niet uit hoeveel energie het kost.

En waar je goed in bent, is vaak wat je eigenlijk wil. Wat je in je vrije tijd leest, waar je veel plezier aan beleeft, is vaak wat je echt wil. En daar ben je meestal best goed in. Dus wat onderscheid je nu van anderen en ga van daar eens kijken wat je daar mee kan doen om een leuke baan van te maken.

Geef een antwoord

4 Comments