Kaart mashups in online recruitment: ISPjobs

Vacatures zoeken met GoogleMaps En we gaan onverdroten door met het bezoeken van online recruitment sites die een kaart gebruiken om vacatures te tonen. Vandaag is  ISPjobs aan de beurt.

Nooit van gehoord, maar het is dus een vertical niche site. Met banen van Internet Service Providers. En waar zouden wij zijn zonder deze bedrijven. Juist! Nergens.

De homepage
En ISPjobs windt er geen doekjes om. Want de kaart staat meteen bovenaan. Op de homepage:

Homepage ISPjobs

Er is gewoon niets anders dan een kaart om vacatures op de bekijken. Heel duidelijk!

De kaart
Overigens is het een statische kaart waarbij de kleur van de rozerode stippen een indicatie is van het aantal banen ‘onder’ die stip.

En als je op zo’n stip klikt krijg je de vacature onder de kaart te zien:

ISPjobs geselecteerde vacature op kaart

Overigens is dat niet echt prettig geimplementeerd omdat de vacature helemaal aan de bovenkant van het browser scherm wordt getoond. En je dus naar boven moet scrollen om de kaart te zien, en de door jou aangeklikte locatie.

Daarnaast is het jammer dat je niet direct op een vacature in de balloon kan klikken. Nu zie je eerste de bedrijfsnaam en de functienaam nog een keer (staat ook al in de balloon) om vervolgens door te klikken naar de functiedetails. Vermijdbare klik dus

Voor deze site is het natuurlijk niet nodig om zoekcriteria te hebben. Het aantal ISP’s is beperkt en die zitten op een aantal plekken in Nederland. De waarde van de kaart is daarmee wel direct discutabel, omdat je uitsluitend ziet in welke regio de banen zitten. En je kan niet inzoomen.

Conclusie
De kaart op ISPjobs is toch vooral een gimmick. Met daarbij de aantekening dat het voor een werkzoeker wel een prettige gimmick is omdat je wel direct een beeld hebt waar de vacatures zitten.

Geef een reactie