Opzeggen & opstappen

Stel, je zit midden in een baan waar je niet gelukkig mee bent. Wat doe je dan? Ik zeg: opzeggen&opstappen. De vacaturewereld ligt immers aan je voeten. Sietske Veen, loopbaancoach en freelance docent op de Hogeschool Utrecht, blogt twee keer per week op nrcnext.nl/sietske over trends, ontwikkelingen en de actualiteit op de arbeidsmarkt en is het niet geheel met mij eens.

Ik dacht dat print dead was?
Later in haar betoog wordt duidelijk waarom. Want, waar moet je beginnen als je nog niet weet wat je wilt? Gelukkig heeft Sietske daar een leuke oefening op gevonden. De a
dvertentie-brainstorm-analyse. Vervolgens maant ze haar online cursisten tot de aankoop van alle zaterdagskranten. Om daar die advertenties uit te scheuren die, op welk vlak dan ook, aantrekkelijk zijn voor de advertentie-brainstorm-analist. Alleen papieren advertenties? Marc zou er schande van spreken.
  

En dat er zelden iemand wijs werd uit die vac jargon?
Het is niettemin een nobel idee. Je hoeft nu een keer niet te voldoen aan de voorwaarden en eisen in de advertentie. Het is immers niet voor het ‘echie’. Je kunt ongestoord “elementen in werk/organisatie en omstandigheden verzamelen die jou op de een of andere manier interesseren en/of motiveren.” Ik ben blij dat Sietkse nog wel wijs wordt uit die vac jargon.

Geef een reactie

8 Comments
 • Cees
  says:

  “Stel, je zit midden in een baan waar je niet gelukkig mee bent. Wat doe je dan? Ik zeg: opzeggen&opstappen. ”

  Ik zeg: Een andere baan zoeken, goede arbeidsvoorwaarden afspreken en dan ‘Opzeggen&opstappen’. 

  “De vacaturewereld ligt immers aan je voeten”
  Misschien in jouw geval Floor, maar het is zeker niet voor iedereen het geval. Afhankelijk van wie je bent en wat je kunt zijn er voor veel mensen vaak beperkingen bij het zoeken naar nieuw werk.

  De advertentie-brainstorm-analyse is een leuke oefening en kan je helpen om wat inzicht te krijgen in een richting, maar niet meer dan dat. Helaas is er vaak toch een framework waarbinnen je moet gaan zoeken, ongeacht de uitslag van je analyse.

 • Floor Drees
  says:

  @Marc
  Dank voor het vertouwen. Bekijk de blog, dan zie je vanzelf of ik haar wel/geen recht aan heb gedaan. 

  Ik ga ervan uit dat ik niet snel hoef op te zeggen, of op te stappen. Ik kies namelijk alleen baantjes die ik leuk vind. 

 • Marc Drees
  says:

  @Floor:
  Opzeggen & opstappen? Wacht maar tot je een kamer en kosten hebt. Dan praten we wel weer.

  En dat gereutel van die Sietske daar snap ik helemaal niets van. Of leg jij het nou zo slecht uit?