Vergelijkingssites voor werkgevers, een nieuwe trend?

Het is een feit; vergelijkingssites van werkgevers zijn een trend. Hoewel ik niet als trendwatcher te boek sta, is het zowel in Nederland als in het buitenland blijkbaar bon-ton om met een vergelijkingssite te komen.

Na de eerdere serie over vergelijkingssites in Nederland en daarbuiten blijken er nog een aantal partijen te zijn die zich hieraan wagen. In Nederland is er zelfs een vacaturesite die denkt hier voordeel aan te behalen.

En in de VS blijken er nog een paar meer te zijn dan de reeds gemelde Coworkers, Glassdoor en Criticat.

Zo is er Jobvent, en dat ziet er zo uit:

Homepage Jobvent.com

Het aantal reviews laat zien dat deze site al wat langer van de partij is. De naam geeft aan dat de site vooral is bedoeld om je hart te luchten. En dat blijkt ook aan het aanzienlijk grotere aantal negatieve reviews.

En dat het een site op een shoestring budget is geven ook de Google advertenties aan de rechterkant aan.

Sinds kort is er ook CorporateGrade; natuurlijk in beta. En dat ziet er zo uit:

Homepage CorporateGrade

Een stuk fraaier, maar zonder de aantallen reviews van Jobvent.

In de VS is er voor zover mij bekend nog geen vacaturesite die zich in deze markt heeft gestort, maar ik ga eens rondsnuffelen.

Geef een reactie