Open recruitment innovation day was erg gezellig

Vandaag was de eerste Open Recruitment Innovation Day. Een dag waarin recruitmentmatters bloggers Marc Drees en Bas van de Haterd samen met Gordon Lokenberg alle vragen die ze denken te kunnen beantwoorden, beantwoorden. Met dank aan Seats2Meet, die locatie, lunch, goede koffie en wifi beschikbaar stelde was het een geslaagd dagje.

Helaas kon mede initiatiefnemer Polle de Maagt op het laatste moment toch niet aanwezig zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. In totaal waren zo’n 15 mensen aanwezig gedurende de dag om te genieten van een goed gesprek, een lekkere kop koffie in een gezellige omgeving.

Zo ook de webanalisten, die interessante insights hebben in de, voor veel recruiters onbekende, maar oh zo belangrijke, wereld van webanalytics en statistieken. Hoeveel mensen komen op je website? Waar haken ze af? Waarom haken ze daar af? Allemaal meetbaar en met goede analytics kan je het aantal sollicitanten dat je krijgt uit het bezoek op je website sterk verhogen. Tenminste, als je op basis van die statistieken goede veranderingen doorvoert.

Daarnaast was Martijn Reijntjes onder andere aanwezig. Hij komt binnenkort met de werkplek index, een jobber / jobinsider achtig initiatief. Het unieke aan de werkplek index is dat het, in tegenstelling tot de bestaande initiatieven, geen waarde oordeel geeft aan bedrijven. Het is geen cijfer dat een bedrijf krijgt maar een inidcatie van cultuur. Wat voor de één positief is, is voor de ander een negatief. Iets dat de Werkplekindex onderkent.

Maar ook de vergrote targetting mogelijkheden van Hyves kwamen ter sprake, uiteraard de discussies over het verzamelen van contacten op Linkedin en het aankomende recruitment charity event (zet maar vast in je agenda: 12 december, Utrecht).

Al met al een gezellige mix van bureau recruiters, corporate recruiters, recruitment adviseurs en ondernemers. Animo voor een volgende versie, waarbij we misschien iets meer structuur zullen aanbrengen op basis van bijvoorbeeld een presentatie die de interactie verder stimuleert.

Geef een antwoord

4 Comments
  • Patrick Bresser
    says:

    Het was voor mij – vanuit Zaturdays.nl – een ongelofelijke bron van inspiratie! Neem enkel al de wijze waarop Ning was ingezet om met z’n alle online (laptops zeker ook een must deze dag) te spotten wie – en zelfs gedurende de dag – er deelnamen aan de gesprekken. Ik zal dan ook zeker vanuit mijn onafhankelijke positie als carrière coach voor MBO+, HBO en WO’ers een agenda gaan openstellen – afspraken/ evenementen – om het netwerk van en voor (interim)professionals te ondersteunen via http://zaturdays.ning.com/. Echt mijn complimenten aan Marc, Bas en Gordon voor het vertelen van mooie en boeiende verhalen (buiten de ervaringen van twitter om dan – een mening die Eveline – Creditforce – ongetwijfeld deelt)! Maar laten we natuurlijk ook niet de deelnemers vergeten. Wesley – tempo-team – voor het delen van kennis en nieuwe ontwikkelingen – het positieve imago zal met jou aan boord ongetwijfeld naar buiten treden; zo ook mijn complimenten aan Louis – totaljobs – we volgen de ontwikkelingen en zijn razend benieuwd hoe intermediairs net als ons initiatief Zaturdays zich nog meer en sterker in dienst stelt van de kandidaat; Peer – Peersearch – is met recht ook een toffe peer en geeft duidelijk aan waar de focus op te leggen; Kees – theWorkplace – wens ik ook al het succes gedurende zijn vliegende start als ondernemer om partners extra voordeel te bieden binnen de eigen werkprocessen voor recruitment vraagstukken en Martijn – Pepergroen – is voor mij echt de man die je moet volgen als je wilt weten hoe leuke cases en gaming technologie ingrijpt op de dagelijkse communicatie naar buiten toe! En nu …Op naar het volgende evenement en de lopende activiteiten!