UWV trekt 87 miljoen euro door de plee

Logo UWV Het is niet helemaal online recruitment, hoewel UWV en CWI natuurlijk samenvloeien. Maar het nieuws dat UWV 87 miljoen heeft verjubeld zonder resultaat is toch wel het vermelden waard.

Het UWV heeft meer dan twee jaar met Logica gewerkt aan een nieuwe versie van een systeem voor uitkeringen. En dat systeem had begin 2008 ingevoerd moeten worden.

Dat is niet gebeurd en juni 2008 heeft de Raad van Bestuur van UWV de stekker uit het project getrokken. Met als rekening voor de belastingbetaler een bedrag van 87 miljoen Euro.

Dit doet mij toch sterk denken aan het mislukken van een ambitieus automatiseringsproject van het Arbeidsbureau, wat de aanleiding was tot de revamping tot CWI. Ook daar gingen tientallen miljoenen (guldens weliswaar) verloren.

En ook daar hoopte de organisatie nog iets uit de failliete IT-boedel te redden. En dat was slechts de match-engine van WCC; ELISE.

Eens zien wat de UWV weet te redden uit deze puinhopen…

Geef een reactie

5 Comments
  • Protoolz
    says:

    87 MILJOEN uit het raam gegoocheld en je hoort er nooit meer wat, HOE KAN DAT NOU DAT IS VAN ONZE BELASTINGCENTEN HOOR !!!
    Een reactie uit een ander blad:
    REACTIES (omwille van de privacy anoniem):

    “Ik heb dit zelf meegemaakt bij het ministerie van sociale zaken (waaronder UWV ook viel), waar ik 24 maanden heb gezeten. Ik kreeg maar liefst vier keer een nieuwe computer, want als er een update kwam van Oracle dan werd op de nieuwe computers het nieuwe programma gezet en de oude computers werden zo uit het raam de vuilcontainer ingegooid. Ik heb toen geprobeerd om te kijken of ik de oude computers van de afdeling arbeidsvoorziening kon krijgen. Je praat wel over circa 1.250 computers! Ik wilde die graag doorgeven aan scholen op het eiland waar ik woon, maar kreeg ze niet omdat ze alle moesten worden vernietigd. Voor alle duidelijkheid: voor het ministerie betekende dit circa 10.000 nieuwe computers per zes maanden. Daarnaast ben ik intern in één en hetzelfde pand wel zeven maal verhuisd in die 24 maanden en mocht iedere keer geheel nieuw meubilair uitzoeken. Het oude meubilair ging dezelfde weg als de computers.” – een EX hoofd boekhouding.