Van oud naar nieuw naar oud

Logotype Cooper Cooper is een Amerikaans bedrijf die het evangelie van interaction design verspreid. En haar oprichter en naamgever, Alan Cooper is het boegbeeld. Een goeroe, en schrijver van boeken als About Face: The Essentials of User Interface Design en The Inmates Are Running the Asylum.

Cooper geeft in één haar case studies een voorbeeld hoe zij de jobsite van Cross Country TravCorps heeft verbeterd. Onder meer door gebruik te maken van …. GoogleMaps.

Nu ben ik een groot fan van Alan Cooper, dus wilde ik wel eens zien wat zijn bedrijf dan wel voor prachtigs had verzonnen.

De oude site
Maar voordat ik dat laat zien, eerst de wijze waarop Cross Country TravCorps ‘vroeger’ de vacatures toonde:

Resultaten zoekactie

Brrr, gruwelijk, dramatisch, saai …. en herkenbaar. Oftewel, dertien in een dozijn.

De nieuwe site
En dan nu, de prachtige, nieuwe en verbeterde interface van Cooper:

Zoekresultaten volgens Cooper

Oke, goed, integratie met GoogleMaps zoekresultaten in lijst en op kaart, mogelijkheden voor verdere verfijning en om het zoekresultaat op te slaan en als alert aan te maken. En ik kan natuurlijk online solliciteren en contact zoeken met de recruiter (helaas niet via IM).

Beetje teveel visuele informatie door al die kleine icoontjes, maar alle essentiele functionaliteit is wel aanwezig.

De nog nieuwere site
En dus wilde ik eens met die nieuwe site aan de slag om te kijken of het ook allemaal goed werkte. En dit is wat ik zag:

Resultaten zoekactie

WTF??

En dat terwijl Cooper in haar case studie aangeeft dat Cross Country TravCorps hiermee a 77% increase in trafic and six-figure annual savings in support zou hebben gerealiseerd.

Ik heb dus maar eens contact gezocht met Cooper om te horen wat er aan de hand is. Mocht ik wat horen, dan zal ik dat melden. Maar als je van een goed design naar de oude meuk terugstapt moet er toch iets anders aan de hand zijn.

Geef een reactie

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Na contact met Cooper blijkt de nieuwe site via een andere URL te vinden te zijn. Niet erg gebruiksvriendelijk… En die site blijkt ook nog eens afgeschermd te zijn.

    Dus heb ik nu maar gevraagd of ik toegang kan krijgen omdat ik geinteresseerd ben in het interaction design. Wordt hopelijk vervolgd.