Deze of gene heeft je een krabbel bezorgt

Wat doe je met krabbels (tekstberichtjes van vrienden of vrienden-van-vrienden of volslagen onbekenden op je Hyvesprofiel) van mensen die weinig goeds doen voor je imago?

Gewaarschuwd mens
Een vriendin, laten we haar Claire noemen (want zo heet ze), had laatst een krabbel gekregen van een andere vriendin (die ik niet bij naam noem, u merkt het). Deze bevatte grofweg de volgende informatie: ‘… biedt drugs aan, Claire’. Claire’s reactie? “Mijn zus leest dit soort dingen ook en schrikt daarvan!” Een gewaarschuwd mens telt voor twee, nu check ik elke dag even of er geen obscene krabbels of tikken op mijn profiel staan. Weer een internetgerelateerde dwangneurose erbij.
  

Een pak!
Nu, als ik er dan toch ben, kan ik net zo goed even rondkieken. Tussen mijn vrienden zag ik opeens een ‘pak’ staan. Wie is dit nu? Wel, dit was een goede vriend van mij op de middelbare school. Ik was alto (compleet met dreads en hele lage broeken), hij was ordi. Ondanks onze verschillen konden we het prima met elkaar vinden. Nu studeert hij fiscaal recht in Leiden en wijst hij op de betreffende foto dingen aan op een groot scherm waar een powerpointpresentatie op gebeamed wordt. In pak. Ik lach me een kriek (alleen grappig als je weet dat dat zijn achternaam is). Ik bezorg hem een ferme krabbel: ‘je bent een pak geworden!’.

Conversatie
Wat volgt is een uitwisseling van krabbels.

Hij: Vind je het wat?

Ik: Waar is je schakelketting?

Hij: foetsie, jij nog dreadlocks?

Ik: nee teveel jeuk. Rechten? Leuk :s

Hij: soort van rechten…. duurt zeker nog een jaar. En jij, is het einde al in zicht?

Ik: nog een halfjaar en dan ben ik afgestudeerd kunstenmaker.

Hij: en dan, kunstwerken maken?

Wat fijn om te weten. We zijn helemaal niet uit elkaar gegroeid. Het vertrouwde onbegrip is er nog steeds.

Geef een reactie

2 Comments