Cisco heeft een wervingssite, en wat voor één…

Logotype Cisco Cisco heeft inderdaad een wervingssite, en dat is natuurlijk niet gek voor een organisatie van die omvang. En ook Cisco Nederland heeft daar natuurlijk vacatures in. Maar deze wervingssite is wel een heel bijzondere.

En dat is helaas niet positief bedoeld. Want Cisco lijkt er alles aan te zijn gelegen om geen online sollicitaties te ontvangen. Een relaas van een martelgang…

Vacature overzicht
Op de vacaturepagina van de Nederlandse site tref ik deze situatie aan:

Zoekresultaat

Hoewel Cisco dus aangeeft dat er slechts Nederlandse vacatures worden getoond blijkt de werkelijkheid een totaal andere… Grappig…

Maar veel erger is dat de vacatures in een apart frame op de site getoond met een horizontale scrollbar. Doodzonde nummer 1.

Eens te meer omdat er meer dan voldoende ruimte op de site is om alles te tonen. Zoals een volledig overzicht van de pagina goed laat zien:

Vacaturepagina Cisco

Maar ja, dan zou de standaard lay-out moeten worden doorsneden. En dat kan natuurlijk niet. Liever de bezoeker laten worstelen. De prioriteit is weer duidelijk!

Vacature details
En dat worstelen wordt een stuk erger als je de details van een vacature wilt bekijken:

Vacature details

Even los van het miniscule lettertype is de tekst aan de rechterkant gewoon afgesneden. En nog erger, je kan de volledige regellengte niet in beeld krijgen. Dus om de tekst te lezen moet je continu naar links en rechts scrollen… Wie verzint zoiets?

En het lijkt er op dat ik niet kan solliciteren. Want onder de vacature staat: Login in or Create Profile, Email A Friend en Back to Search Results.

Cisco doet echt haar uiterste best om mij te weerhouden van een reactie!

Solliciteren
En de worsteling bereikt een hoogetepunt als je probeert te solliciteren:

Sollicitatieformulier

De functie die ik had gezien wordt nergens genoemd. Handig…

Naast de permanente horizontale scrollbar is er nu ook een hele lange verticale scrollbar bijgekomen. Voordat je begint zakt de moed je al in de schoenen.

Opvallend is mogelijkheid om een CV te importeren en te laten extraheren. Helaas stelt dat niets voor. Het enige wat wordt gevonden is mijn naam en adres. Waarbij een deel van de burgerlijke staat ook nog eens in het adres terecht komt.

Alle overige zaken dienen dan alsnog ingevuld te worden. En dat is nogal wat.

Het leukste is overigens de onderkant van het sollicitatieformulier:

Sollicitatieformulier

Als ik mijn CV heb laten extraheren staat de volledige tekst in het tekstvak Resume. Maar daaronder moet ik vervolgens nog een keer mijn CV plakken. Wat een onzin!

Conclusie
Cisco doet echt haar uiterste best om te voorkomen dat mensen via hun website solliciteren. En ik ben ervan overtuigd dat ze daar succes mee hebben. Want je moet wel heel graag bij Cisco willen werken om deze martelgang te voltooien.

Geef een reactie

5 Comments