Linkedin groups update

Vorige week werd aangekondigd dat de Linkedin groepen zouden worden uitgebreid. Nu dat zo ver is even een update. Linkedin heeft er zelf dit blog over geschreven, maar als ‘eigenaar’ van een groep (alumni club van mijn oude hogeschool) wil ik even kijken wat de mogelijkheden zijn.

Als eerste zie ik dat in de management functies er een paar verbeteringen zijn doorgevoerd m.b.t. het promoveren tot group manager. Erg prettig, dat kan nu in één klik.

Ook bijzonder positief: ik zie dat mijn ‘digest mail’ automatisch uit staat. Dat is in tegenstelling tot de aankondiging, maar ik ben er wel blij mee. Het geeft namelijk aan dat Linkedin in deze toch gekozen heeft voor de opt-in en niet de opt-out variant. Ik ga er hierbij in ieder geval van uit dat dit niet straks alsnog wordt aangepast.

Het members overzicht is ook mooier vormgegeven, met de korte profielen van elk van de members, met foto (indien aanwezig), aantal aanbevelingen en aantal connecties.


Wanneer er reeds discussies gestart zijn ziet dat er op de homepage als volgt uit:

Links boven de meest recente discussies, waarbij je kan switchen naar meest recente reacties of meeste reacties. Rechtsonder een vast frame met de meest recente discussies. Dat lijkt een beetje dubbelop als ik eerlijk ben. Ik verwacht dat er op korte termijn wel enige mogelijkheden komen voor verdere custimizing, waar je als manager kan kiezen wat je linksboven wil zetten. Bijvoorbeeld de netwerk updates of misschien een standaard welkomstboodschap.

De discussions zijn vergelijkbaar met de Linkedin Q&A. Je hebt ‘slechts’ 200 karakters (vergelijkbaar met de 140 van Twitter), maar wel een uitgebreid uitleg veld. Heerlijk hieraan is dat je dus enkel korte en krachtige vragen kan stellen, met mogelijkheden tot uitleg. Ik moet zeggen dat ik deze vorm van discussies wel erg kan waarderen. Het voorkomt dat mensen hele blog artikelen in forums plaatsen, zoals bij Xing soms het geval is.

In de updates komen in ieder geval de recent gestarte discussies. Het verschil met discussions is me niet echt duidelijk, misschien komen hier ook de nieuwe leden bij?

Al met al een grote verbetering van de bestaande groepen. De activiteit bij de recruitment groepen merk ik is ook al groot, bij de meeste andere van mijn groepen is het nog akelig stil. Maar we zijn dan ook pas één weekend onderweg geweest.

Geef een reactie

3 Comments
 • Martijn Betgem
  says:

  De functionaliteiten zijn natuurlijk pas actief, maar het valt me wel op dat er in flink wat groepen -> fora, veel vacatures worden geplaatst of links die verwijzen naar vacaturepaginas van bedrijven of Li-ers.

 • Chris Stapper
  says:

  DIe uitgebreide groepen waren het enige concrete pluspunt van Xing op LinkedIn. Naar mijn mening dan. Xing heeft wel een communitygevoel en ik zal het zeker nog gebruiken, maar dit maar LI een stuk interessanter.

  Ik zal eens kijken of er wel een alumni groep is voor mijn oude hogeschool. Bedankt voor het idee Bas!

 • Bas van de Haterd
  says:

  Het werkt in ieder geval goed, die groepen. Gisteren een oproep in één van mijn groups (Dutch Cycling fans) geplaatst i.v.m. een hobby project waar ik mee bezig ben. Het opzetten van een online wieler management game. Nu al een reactie van iemand die mee wil helpen. Dat schiet goed op.

  Ik ben verkocht: linkedin groepen regeren 🙂