Linkedin naar Plaxo?

Via het Linkedin blog kwam ik bij de volgende posting waar men melding doet van de uitbreiding van de adresboek functionaliteit van Linkedin. Het lijkt er op dat ze meer naar plaxo opschuiven. Want nu kan je in Linkedin ook een groot deel van de gegevens invullen die jij van een persoon hebt. De vraag rest mij alleen: waarom moet ik die invullen over anderen?

Bij Xing is het al tijden zo dat ik al mijn eigen informatie bij houd en precies kan aangeven wie wat mag zien. Dat gaat niet altijd even goed want heel veel mensen vergeten bij een connectie dat aan te zetten. Daardoor zijn dus veel gegevens, vaak onbedoeld, toch afgeschermd. Plaxo (en dan bedoel ik niet Plaxo Pulse) heeft het ideale systeem dat je kan updaten met je outlook of thunderbird (of een aantal andere mail programma’s). Ideaal als je bijvoorbeeld van PC wisselt, even een synchronisatie en je hebt de adres gegevens weer. Ideaal hieraan is dat als ik iets in Plaxo aanpas, dat automatisch (wanneer ze synchroniseren) mijn contacten mijn nieuwe gegevens hebben.

Dus een positieve stap dat de adresboek functionaliteiten zijn uitgebreid, alleen begrijp ik niet geheel waarom die door de ‘relatie’ moeten worden ingevuld en niet door de persoon zelf.

Geef een reactie