Gebruiksvriendelijkheid, maandelijks intermezzo, augustus

Stopwatch In de serie gebruiksvriendelijkheid van vacaturesites vandaag weer een aflevering van ons maandelijks intermezzo; de cijfers van de beschikbaarheid en de performance van sites. En die is fijn objectief te meten; tenslotte zijn dit harde cijfertjes.

Dankzij Pingdom hou ik een oogje op een groot aantal sites die iets te betekenen hebben in het online recruitment domein. En vandaag kijk ik naar de resultaten van de vacaturesites.

Cijfers vacaturesites augustus 2008

En deze maand geeft aan de top van de ranglijst een prachtig beeld; 5 sites met de perfecte score van 100% . Daar worden gebruikers blij van!

En, met uitzondering van JobTrack, ook nog eens een eerste responsetijd van onder de 1 seconde. Beschikbaar en snel, wat wil je nog meer. Hoewel die eerste responsetijd natuurlijk niet alles zegt. Uiteindelijk gaat het om de laadtijd van de volledige pagina; en dat kan nog wel eens verschillen.

Eigenlijk wordt het pas vanaf WerkenbijdeOverheid een beetje zorgelijk; maar alleen Megajobs valt echt zwaar uit de toon. Met een overall downtime van meer dan 18 uur en een zeer trage gemiddelde responsetijd is deze site bepaald niet op de goede weg.

Zeker als je kijkt naar de verslechtering ten opzichte van vorige maand, toen Megajobs ook al stijf onderaan eindigde. Maar toen nog met ‘slechts’ 6 uur downtime. 

Geef een reactie

1 Comment