Ik ga meteen wel met de VUT

Niet zo lang geleden schreef ik, geïnspireerd door een artikel in mijn favoriete krant, een stuk over de desinteresse van mijn generatie voor geld en/of status. We zoeken ontwikkeling en verbreding en hoeven niet zo nodig de hoogte in, of ‘baas’ worden. Wij willen vooral een fijne balans vinden tussen werk en privé. Zo bleek ook uit eerdergenoemd artikel.

Sorry? Geen generatieconflict?
Brievenschrijvers Jeroen de Glas (voorzitters FNV Jong) en Rutger Groot Wassink (beleidsmedewerker FNV Jong) zeggen in reactie op dat artikel het volgende in de nrc.next van 27 augustus: “willen Babyboomers soms geen balans tussen werk en prive?” Dat spreek ik natuurlijk niet tegen, maar het staat niet bovenaan hun wensenlijstje. Jeroen en Rutger beweren vervolgens dat er van een generatieconflict geen sprake is. Wel, heb ik me jou daar, ik kan als generatie y consultant wel meteen met de VUT gaan…

Marktplaats, de reddende engel
Gelukkig redt Marktplaats mij van de hongerdood. ZZP’ers kunnen aldaar een jaar lang gratis adverteren. Dit is een resultaat van FNV Zelfstandigen en de advertentiereus. Een product of dienst aanbieden is normaal alleen voor particulieren gratis. Ik had al een advertentie staan voor mijn Gen y praktijken, maar blijkbaar volkomen illegaal. Dat moet even over.

Geef een reactie

6 Comments
 • Floor Drees
  says:

  Marc begrijpt niets van me and my generation. Hoogstens onze gadgets (behalve iPod, daar kan hij niet mee omgaan, of komt dat door die worstenvingers?).

 • Chris Stapper
  says:

  Interessant idee: Floor als baby boom consultant en Marc als GenY consultant. Voorwaarde voor objectief en waardevol advies gehaald.
  En dat met 20+ jaar ervaring. Wat zouden de marktplaats observerende recruiters daar van zeggen?

 • Rob
  says:

  Ik ben per 1 augustus met pensioen gegaan op 62-jarige leeftijd. Ik moest elke dag 210 km naar mijn werk heen en terug rijden en zat daarom zo’n 3 uur per dag in de auto.
  Wat een luxe nu; geen files, niet meer om kwart voor zes op en het bespaart een smak benzine en autokosten.  En dat verlaagt mijn netto uitgaven aanzienlijk!
  Daarnaast ben ik als ZZP-er aan de slag gegaan voor een paar dagen per week. En op die manier verdien ik nog aardig bij.
  Den Haag zal tevreden zijn. Ze hebben er toch één aan de lsag gehouden!

 • Marc Drees
  says:

  @Floor:

  Gen Y consultant? Als consultant is enige emotionele afstand van het werkterrein een voorwaarde voor objectief en waardevol advies. Maar jij bent er zelf eentje! Een Gen Yer wel te verstaan. Oftewel, je staat me je neus op de materie. Als je nou een Boomer consultant zou worden…