Zipi, een Zoominfo plugin voor Outlook

Logo en logotype ZoominfoGisteren ontving ik een e-mail van Zoominfo waarin zij melding doen van een nieuwe feature; een plugin voor Outlook genaamd Zipi.

Voor wie onbekend is met Zoominfo, dit is wat ik enige tijd geleden concludeerde na een uitgebreide test:
Zoominfo komt dichtbij wat recruiters zich als hemel zullen voorstellen. Je kan zelfs vanuit ZoomInfo je projecten managen, en e-mails versturen. Een one-stop-shop voor headhunting.

Maar dat kan alleen met een abonnement op Zoominfo. En dat is natuurlijk niet gratis! Integendeel. Maar nu is er dan Zipi. En dat haalt zo’n beetje alle barrieres weg die Zoominfo tot op heden heeft opgeworpen.

Want met deze plugin heb ik toegang tot alle contactinformatie van de personen die in de Zoominfo database zitten. En dat is wel heel erg interessant. Voor recruiters.

Want Zoominfo claimt meer dan 15 miljoen business professionals in haar database te hebben. En via Zipi heb je direct toegang tot al die mensen; via Outlook.

Proef op de som
Ik moest dit natuurlijk wel even proberen en heb dus Zipi gedownload en geinstalleerd.  En na Outlook opnieuw opgestart te hebben kan ik op zoek naar contacten.

Eens kijken of er ook naamgenoten in Zoominfo zitten:

  image

Jawel, die zijn er dus! Gezellig…

En door op de knop Copy to Address Book te klikken kopieer ik dus alle contactgegevens in 1 klap in mijn adresboek van Outlook.

Combineer dit met Xobni en je kan als recruiter Outlook omvormen tot een productiviteitstool van de eerste orde.

Conclusie
Krachtig tooltje, deze plugin van Zoominfo. Helaas zit alleen de engelstalige wereld in Zoominfo, dus recruiters in ons landje kunnen er niet zoveel mee. Maar iets dergelijks als Zoominfo zou toch echt ook eens hier beschikbaar moeten komen. 

Geef een reactie