itzOver. itzBig is overleden

Logotype itzBig Gisteren heeft itzBig de handdoek in de ring gegooid. De meest vernieuwende vacaturesite in de VS is niet meer.

CEO Jim McGovern legt het in een brief uit:
Based on the very positive feedback that we received from many of our users, I think we were making good progress. Unfortunately, however, we have been unable recently to secure enough additional funding to continue.

En  dat betekent dat de resterende 20 medewerkers eveneens zijn ontslagen

Het komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. In april kwamen de eerste verontrustende berichten. Allereerst toen Hank Stringer, de oprichter, zich niet langer actief met itzBig bezig ging houden. En toen het bericht dat bijna 50% van de medewerkers waren ontslagen.

De in mijn ogen beste vacaturesite op basis van matching is dus niet meer. Eens te meer verbijsterend dat omdat inferieure sites als Jobfox en Trovix succesvol lijken te zijn. Rationele argumenten ontbreken om dit te verklaren.

De site blijft overigens wel online en is vanaf vandaag volledig gratis voor recruiters. Dus wie weet komt er nog een happy ending, maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk

Via Cheezhead

Geef een reactie

1 Comment