Plasvlerk doet iets goeds!

Of eigenlijk, de Onderwijsraad doet iets goeds. Die adviseert de minister om de afstand tussen onderwijs en de digitale samenleving niet te groot te laten worden. 


Niet zo ‘bij’

Docenten moeten meer doen met de mogelijkheden van ICT. Er zijn grote verschillen in de inzet van moderne leermiddelen door scholen. Veel leraren zijn niet zo ‘bij’. Met de huidige ontwikkelingen zou het nog zeker vijftien jaar duren voordat alle leraren in het voortgezet onderwijs optimaal gebruik maken van ICT.

Serious games
De raad pleit daarom voor meer elektronische schoolborden, dito leeromgevingen e-books en serious games. Alles om de scholier beter voor te bereiden op de digitale samenleving waar zij deel van uit gaan maken. Ze zullen later zeker met serious games te maken krijgen tijdens sollicitaties en cursussen. Als het aan Marc ligt.

Geef een reactie

7 Comments