Hoe ‘mishandel’ je prospects?

Vandaag een klein uitstapje naar de wereld van grond en onroerend goed. En hoe je vooral niet dient te communiceren met prospects. Gebaseerd op een persoonlijke ervaring.

Wij zijn op zoek naar een nieuw huis. De keuzemogelijkheden zijn uitgebreid: nieuwbouw, oudbouw of een kavel om er vervolgens een huis op te laten zetten.

En voor die laatste optie was ik gisteren wat aan het zoeken op Internet. Na enig speurwerk kwam ik op een site met de naam De Kavelaar:

Homepage De Kavelaar

En daar stond het in wit op rood. Mmet daaronder de zeer duidelijke tekst:
U kunt hier gratis uw bouwkavel van uw dromen vinden. Vul het formulier in en de meest geschikte bouwkavels worden u direct per email toegestuurd!!!

Wie kan zo’n aanbod weerstaan? Dus snel geklikt:

Reactieformulier De Kavelaar

Een waslijst aan vragen; met daarbij een hele serie verplichte invoervelden die persoonsgegevens betreffen. Helaas is de site vergeten dat hiervoor een privacy verklaring aanwezig dient te zijn.

Nog even los van het feit dat de omvang van de informatiebehoefte niet in relatie staat tot de te leveren dienst.

Maar ik wil wel graag de informatie over beschikbare kavels ontvangen, dus vul ik bij de meeste persoons- en contactgegevens Niet relevant in.

Als ik op Invoeren heb geklikt krijg ik de mededeling dat 11 kavels aan mijn selectiecriteria voldoen. En dat ik via e-mail aanvullende informatie ontvang.

Nou, dat is wat overdreven; want dit is een voorbeeld van de 5 (dus geen 11…) e-mails die ik ontving:

E-mail De Kavelaar

En als ik dan op de hyperlink klik ga ik terug naar de site waar uitsluitend de volgende tekst staat:
Dank voor uw interesse! Wij zullen de betreffende Kavelaar in uw regio inschakelen, om kontakt met u op te nemen. Met vriendelijk dank voor uw interesse in de KavelDirectBank

Je wordt dus gewoon gefopt op deze site. En dat is op zich al erg genoeg. Maar er is meer! Want dit is een e-mail die ik aansluitend ontving:

Reactie  De Kavelaar

En deze Aart van Rhijn  is directeur van De Kavelaar BV. Een directeur die blijkbaar niet de betekenis van het woord fatsoen kent.

Ik heb hem kort uitgelegd wat mijn reden was om niet alle informatie in te vullen. En tevens wat ik van zijn mailtje vond:

Reactie

Daarna is het oorverdovend stil geworden van de kant van De Kavelaar.

Conclusie
De Kavelaar heeft een zeer goedkope en misleidende manier om persoons- en contactgegevens te verzamelen. Hierbij geven ze bezoekers de indruk dat ze informatie over kavels zullen ontvangen terwijl het enige wat gebeurt is dat de gegevens aan een derde partij worden doorgespeeld. Volstrekt onfatsoen.

En alsof dat nog niet erg genoeg is heeft De Kavelaar een buitengewoon kort lontje.

Geef een reactie

20 Comments
  • Jan-Peter Cruiming
    says:

    Wat een vreemde discussie. Deze site gaat toch over Online Recruitment en niet over persoonlijke frustaties. Schoenmaker blijf bij je leest.

  • Marc
    says:

    HA, mooie post! Dezelfde procedure wordt ook gebruikt door Independer op Funda als je een hypotheekvergelijking wilt laten berekenen. Ook ik had daar nvt enz ingevuld. Kreeg daarna wel netjes een mail met de melding dat ze mijn aanvraag niet verder konden behandelen tenzij ik mij gegevens opnieuw zou invullen.

  • Marc Drees
    says:

    @Aart:
    Zoals ik al in mijn e-mail als response op uw puberale reactie heb aangegeven, ben ik wel op zoek naar een kavel. Maar De Kavelaar is misleidend in haar informatieverschaffing en onrechtmatig in haar verzameling van persoonsgegevens.

    Helaas toont u in uw bovenstaande reactie wederom aan uitsluitend op puberaal niveau te kunnen communiceren en daarmee als persoon beter kan worden genegeerd. De mankementen aan uw website zullen echter niet worden genegeerd.

  • aart van rhijn
    says:

    hola marc/jolande/floor/bas en ramon,

    wat een gedoe om de website van de Kavelaar neer te sabelen,
    terwijl wij nuttig werk verrichten aan diegenen,die hun volledige naam/adres en tel.nummers doorgeven,zodat de zoektocht naar een bouwkavel kan worden geoptimaliseerd.
    Het is duidelijk ,dat opgemelde figuren géén bouwkavel op het oog hadden/hebben.
    Voor mij is het duidelijk,dat ze deel uitmaken,kennelijk,van
    uw website ,namelijk de social softies,alhoewel sommigen eerder klinken als social defeats.

    een nhartelijke groet,uit het fraaie en zonnige spanje,

    aart van rhijn
    De Kavelaar

  • Ramon
    says:

    Ook weer erg grappig om te zien hoeveel stijlfouten er in een mailtje van dhr. Aart zitten. Dat zegt toch al genoeg over het niveau waar we mee te maken hebben…

    Ik zeg of allemaal een mailtje sturen of gewoon negeren die handel!

  • Jolande de Ruyter
    says:

    Ik heb voor de gein ook even op deze website gekeken en info aangevraagd en ik kwam iets raars tegen, dus maar even een mailtje gestuurd 🙂

    Dit was het bericht:
    Onderwerp: website niet getest??
     

    Geachte heer/mevrouw,

     

    ik heb zojuist via uw website het formulier ingevuld, maar u heeft waarschijnlijk uw website nooit getest???

     

    Kunt u mij uitleggen waarom ik 0 kavels zie als ik bij provincie “nvt” selecteer, en dat ik 4 kavels te zien krijg als ik “zeeland” selecteer?

    Dus als het mij niet uitmaakt waar de kavel zich bevindt, krijg ik gewoon niks te zien. Dit komt niet bepaald professioneel over vind ik.

    Antwoord kreeg ik in 2 delen:

    Hola jolanda,
     
    Deze website is een 1.0 model,geeft alléén basis-gegevens,de ontwikkeling van type 2.0 en 3.0 zijn in ontwikkeling,
    Met vr. groet
    Aart van rhijn

    en nog eentje (titel van het bericht: “slimmerikje”:

    Helaas jolanda,
     
    U bent weer zo’n slimmerikje,die zonder gegevens te willen geven info wil krijgen,mooi niet,
    Probeert u eens een andere website,
    aart

  • Jaap Steinvoorte
    says:

    Hierbij de reactie en mijn verzoek:

    Beste Aart,
     
    Gaarne zou ik van u uw reactie willen ontvangen naar aanleiding van een artikel geschreven door Marc Drees: https://recruitmentmatters.nl/2008/09/07/hoe-mishandel-je-prospects/
     
    Met vriendelijke groet,
     
    Jaap Steinvoorte
    https://www.socialsofties.net

    Hola jaap,
     
    Jammer dat je niet van jaap.nl bent,een website,die ik zeer apprecieer !!
    Die meneer marc drees is gewoon een vervelende kwibo,die zich niet aan de spelregels houdt,namelijk gewoon het formulier invullen,dan wordt je benaderd,als de bouwkavel er is.
    Kennelijk heeft meneer marc drees behoefte om zich te manifesteren met artikeltjes,een typische journaille,

    Hasta luego,
    aart

  • Jaap Steinvoorte
    says:

    Google “aart van rijn”, zorg even dat je de weggelaten resultaten ook laat zien (https://www.nedwerk.es/index.php?page=139, incl. pasfoto). Er staat ook een site vermeld (en natuurlijk het bekende email adres): https://www.easystaycarihuela.com/ Gerelateerd hieraan zijn https://www.tokodelsol.com/ en  https://funda.net Zie vooral even de footer op de tokodelsol.com pagina.  Nu is eenander voor mij nog niet helemaal duidelijk herleidbaar, maar, ik heb een verzoek tot reactie per mail verzonden naar Aart en inmiddels ontvangen.

  • Marc Drees
    says:

    @Jaap:
    Ja, ik heb de KvK er even op nageslagen en het gaat om: van Rijn, Arie Marinus. Dus zonder “h”.

    Overigens zie ik niet dat hij Funda.net heeft geregistreerd, maar:
    Holland Media
    Maya van der Veer
    Avda. Palma de Mallorca 57
    Torremolinos, Malaga 29620
    ES

  • Chris Stapper
    says:

    Ik ben nog het meest verbaast over dat mailtje. Dat slaat echt helemaal nergens op. De afzender komt niet overeen (larloes?) en de toon van het mailtje..
    Dat is natuurlijk de stomste manier om iemand te benaderen die een stuk grond wil kopen. Als hij gewoon vriendelijk ahd gevraagd waarom je niet relevant had ingevuld ..

  • Jaap Steinvoorte
    says:

    Ondertekening in zijn email met van Rhijn? Laat de letter ‘h’ maar weg, dan wordt de zoektocht ook nog van leuker naar Aart van Rhijn alias Aart van Rijn. En kavelaars in Spanje? Daar woont ie zelf, net als dat hij graag een graantje mee wilde pikken van Funda en daarom enige tijd geleden Funda.net heeft geregistreerd. Dank van de tip overigens, ben al een tijdje op zoek naar een kavel, er ligt bij mij op de hoek een stuk braakliggend grond tbv huizenbouw, deze kavels zijn net in de verkoop gegaan, dus de vraag staat uit. Adresgegevens ook ingevuld, adres was socialsofties.net, postcode het ip adres 😉