Breaking news: De nieuwe look van Nationale Vacaturebank

Nieuw verpakkingHet is vandaag een beetje een Nationale Vacaturebank dagje, dus  ik kan er ook nog wel een heel fraai nieuwtje tegenaan gooien:

Nationale Vacaturebank komt met een nieuwe look. Over ongeveer twee weken is het zover!

En als voorproefje laat ik hierbij de veranderingen aan de belangrijkste pagina voor werkzoekers zien; de zoekresultaten. Het wordt allemaal prettiger voor het oog.

De huidige pagina
Eerst natuurlijk de huidige pagina, als opwarmertje:

Zoekresultaten, huidig

Een bekend gezicht, met bovenaan die irritante topbanen, die dat overigens helemaal niet zijn. En natuurlijk die minuscule RSS icoon. Maar verder met een zeer uitgebreide functionaliteit.

En… de nieuwe pagina
En dit wordt het dan:

Zoekresultaten, toekomstig

Ik had natuurlijk veel fashionable Web 2.0 afgeronde hoeken verwacht; maar die zijn er niet gekomen. Wel is de pastelkwast er flink overheen gehaald waardoor het beeld een stuk rustiger is geworden.

Een zeer prettig ogende interface vanuit het perspectief van grafisch design. Mooi!

De navigatiebalk is echter op een merkwaardige manier gesplitst waarbij vooraal de plaatsing van de optie Mijn pagina mij bevreemd. Waarom deze bij Afmelden en Help is geplaatst is mij een raadsel. Maar logisch is het niet.

Verder zijn natuurlijk ook die vervelende topbanen gebleven; evenals het veel te kleine RSS icoon. Maar gelukkig is ook alle goede functionaliteit behouden

En zijn er een aantal kleine verbeteringen aangebracht; zoals het verplaatsen van het logo naar rechts; direct onder de essentiele kenmerken van de vacature.

Conclusie
Een fraaie nieuwe interface zonder wezenlijke vernieuwigingen vanuit functioneel perspectief. Althans, voor zover op basis van een plaatje kan worden vastgesteld.

Maar ik zal er zeker een grondig bezoek aan besteden wanneer deze nieuwe versie live gaat. Nog maar twee weekjes wachten!

Geef een reactie

1 Comment