Vacatures adverteren in winkels?

Wal-Mart heeft al jaren een in-store tv netwerk. Maar begin september heeft Wal-Mart haar nieuwe generatie van dit netwerk gelanceerd. Onder de naam Smart Network.

In-store TV netwerk bij Wal-Mart

En dit netwerk koppelt in-store TV advertenties aan analyse software. Waarmee Wal-Mart (en haar leveranciers) de effectiviteit van de advertenties kan gaan meten. In real-time…

Maar er is meer, want dit zijn de belangrijkste verschillen met de huidige generatie in-store TV netwerken:

  • Wal-Mart kan de reclameboodschappen per scherm (of groep aan schermen) varieren. Zo kan je kauwgom reclames bij de kassa tonen en laptop reclames in de electronica sectie.
  • Wal-Mart kan ook berekenen welke reclame-boodschappen door haar klanten zijn gezien en in hoeverre dit hun koopgedrag heeft beinvloed. Het maakt het tevens mogelijk snel in te spelen op bepaalde ontwikkelingen, en om de reclameboodschappen tee varieren per winkel, regio of tijdstip.
  • De reclameboodschappen zijn speciaal gemaakt voor het winkelende publiek. Op dit moment worden vooral (aangepaste) TV reclames gebruikt.

Met al deze nieuwe goodies wordt de volgende vraag relevant:

Zijn in-store TV netwerken een waardevol kanaal om vacatures te tonen? En zo ja, hoe? En waar? En wanneer?

Geef een reactie

1 Comment
  • Arne Hulstein
    says:

    Ik heb eerder ook al eens zoiets gepost via mobypicture.com over reclame schermen boven de kassa’s bij LeClerq in Frankrijk. Lokale advertenties van bedrijven, de eigen aanbiedingen en de evenementenkalender kwamen daar langs tijdens het wachten. Handig en nuttig. Vacatures zag ik niet, maar ja, het was zomer, wie dacht er toen aan werk. 😉