Gaat Careerbuilder eindelijk Totaljobs kopen?

Logotype Totaljobs Group In elke markt zijn er geruchten. De online recruitmentmarkt is daar geen uitzondering op. Maar soms zijn er geruchten waarvan de logica zo groot lijkt dat ze wel waar moeten zijn.

En dit gerucht heeft natuurlijk te maken met de aanstaande verkoop van Reed Business Information (RBI). Een tweede biedingsronde loopt op 18 september.

Verkoop in delen (zeer) waarschijnlijk
Hoewel Reed Elsevier bij monde van haar CEO, Sir Crispin Davis, heeft gezegd RBI liever als één geheel te verkopen, wordt een verkoop in delen niet uitgesloten.

Het lijkt er niet op dat er een partij is die RBI in zijn geheel wil opkopen. Al was het alleen al omdat de vraagprijs voor RBI veel te hoog schijnt te liggen. Voor de kopers wel te verstaan.

Als er al een durfinvesteerder RBI in zijn geheel opkoopt zal het niet lang duren voordat een garage sale wordt gehouden. En bij de koopjesjagers zal zeker Careerbuilder zijn. Met maar één doel: De koop van de Totaljobs Group.

Waarom? Vanwege de volgende observaties, die ik overigens al eind februari deed:

Observatie 1:
Totaljobs Group is zeer groot in de UK (Totaljobs.com plus 8 niche vacaturesites) en sinds enkele jaren aanwezig in Nederland.

Plannen voor een verdere uitrol in Europa zijn aanwezig maar staan mogelijk al geruime tijd in de koelkast.

Observatie 2:
Careerbuilder is zeer, zeer groot in de US en sinds enige tijd aanwezig in de UK en Nederland (via Jobbingmall). UK is geen succes en Jobbingmall is veel te klein voor de ambities van Careerbuilder.

Careerbuilder wil zeer groot worden in Europa.

Nawoord
Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat Totaljobs door Careerbuilder opgeslokt gaat worden. Interessant om te zien wat er vervolgens met het Jobbingmall netwerk gaat gebeuren.

Overigens is Totajobs ondertussen wel serieus bezig om in Duitsland in de loop van 2009 van start te gaan. Waarbij ook nog een leuk nieuwtje kan worden gemeld:

Want waar eind juni op de holding page van Totaljobs Duitsland nog de naam van Christopher Schroeder als Launch Director stond, is Christopher ondertussen vervangen door … Olivier van Duijn, met als titel: Website Director.

Eindelijk staat het daar dan. Olivier van Duijn gaat in Duitlsand Totaljobs opstarten. En dat is een bevestiging van een ander gerucht dat Van Duijn de komende twee jaar in Duitsland gaat bivakkeren.

Geef een reactie

3 Comments