Speeddaten voor woonruimte

Helaas is het kunstenaarshuis van de baan. Tijd om Stadswonen, Direct wonen, Vliegent Hart en andere Rotterdamse woningcorporaties weer lastig te gaan vallen. Ik blijk in een soort gat te vallen tussen studentenwoningen en huren of kopen. Een studentenkamer kan ik namelijk makkelijk betalen, maar ik wil liever alleen wonen. 


Flatmate Fever
Hoogste tijd om eens te kijken hoe het er in andere Europese steden aan toe gaat. Niet omdat ik daar nu zo graag zou willen wonen, maar meer om te klagen over de woningsituatie in Nederland.

In Londen is het speeddaten voor kamers gemeengoed geworden. Onder ludieke namen als Flatmate Fever komen huurders en verhuurders samen om, onder het genot van een hapje en een drankje, de perfecte woonmatch te vinden.

Aantrekkelijk huren
Steeds meer mensen hebben het aldaar zwaar te verduren met hoge hypotheken. Dus verhuren ze een kamer of twee. Aan de andere kant gaan de maandelijkse tarieven voor studentenhuizen/studio’s en eenpersoons units omhoog. Huren wordt dan wel heel aantrekkelijk. 

Geef een antwoord

4 Comments